Copiii au neaparata nevoie de lectura in viata lor atat pentru dezvoltarea laturii empatice, cat si pentru dezvoltarea laturii creative. Din acest motiv, parintii isi pot indrepta atentia catre cartile la reducere pe care le pot gasi la un anticariat. Pe langa faptul ca pretul obtinut pentru astfel de produse este mic, acestia reusesc sa sustina activitatea anticariatelor de a „recicla” si refolosi cartile. Printre recomandarile de lectura adecvate pentru copii se numara si cele prezentate ulterior.

  1. Fetita care a salvat Craciunul”, Matt Haig

Anticariatele ofera tuturor doritorilor posibilitatea de a cumpara carti ieftine online, dovedindu-se a fi de-a dreptul utile pentru parintii care sunt intr-o continua cautare de provocari literare pentru cei mici. Ideea principala a cartii se invarte in jurul puterii oamenilor de a spera, care se transforma in magie.

Cu ajutorul sperantei tuturor oamenilor, Mos Craciun reuseste sa imparta cadourile intr-o singura noapte. Din pacate, de aceasta data nu reuseste sa ii implineasca dorinta lui Amelie (ca mama ei sa isi revina) din cauza trolilor.

  1. Ocolul pamantului in 80 de zile”, Jules Verne

Povestea il are in centru pe domnul Fogg, un om bogat care a pus un pariu pe 20.000 lire sterline impreuna cu prietenii sai ca poate sa faca ocolul pamantului in 80 de zile. Totul se concentreaza in jurul unui jaf, al carui hot nu a putut fi identificat. Din pacate, detectivul considera ca hotul este chiar domnul Fogg, motiv pentru care pleaca alaturi de acesta in calatorie.

Recomandari de carti | carti ieftine online | PrintreCarti.ro

Recomandari de carti

  1. Aventurile lui Tom Sawyer”, Mark Twain

Una dintre cartile care nu trebuie sa lipseasca din colectia copilului este chiar „Aventurile lui Tom Sawyer” de Mark Twain, care poate sa fie gasita si pe site-ul PrintreCarti.ro, alaturi de multe alte variante captivante pentru cei mici. Cartea il are in centru pe Tom Sawyer, un baietel inteligent care se sustrage mereu de la obligatiile sale prin aventuri hazlii.

Anticariatele cuprind, adesea, colectii vaste de carti de-a dreptul interesante pentru copii, avand capacitatea de a le stimula apetitul pentru lectura, dar si de a le stimula curiozitatea pentru lumea inconjuratoare.