Deoarece lectura este importanta inca de la varste fragede, parintii cauta deseori recomandari de carti pentru copii. Este important ca acestia sa le citeasca copiilor carti, din primii ani de viata, deoarece este o activitate care ii invata despre comunicare, ii familiarizeaza cu diverse concepte intr-o modalitate placuta si le dezvolta abilitatile de ascultare si de memorare.

  • “Noapte buna, luna” de Margaret Wise Brown

Aceasta este o carte ilustrata, care a fost publicata in 1947 si care a fost vanduta in peste 40 de milioane de exemplare de-a lungul vremii. Inca se afla in topul preferintelor pe site-urile de recenzii de carti si este potrivita pentru copii cu varste intre 0-5 ani.

O lectura perfecta inainte de culcare, in care un iepure isi ia la revedere de la obiectele ce il inconjoara si pe care le poate vedea din camera sa. Aceasta carte este extrem de apreciata de parinti si de copii, deoarece este simpla si usor de perceput.

  • “Omida mancacioasa” de Eric Carle

Aceasta carte ilustrata si tactila, care le permite copiilor sa simta drumul metaforic al omizii, este apeciata de generatii intregi pentru simplitatea prin care descrie evolutia unei omizi intr-un fluture superb. Aceasta carte, care s-a vandut in peste 20 de milioane de exemplare, transmite un mesaj de speranta si evolutie. Este alegerea perfecta pentru copiii cu varste intre 0-4 ani, prin intermediul careia acestia vor patrunde in universul nemarginit al cartilor.

Recenzii de carti | Recomandari de carti | Blog.PrintreCarti.ro

recenzii de carti

  • “Ziua in care a nins” de Ezra Jack Keats

Desi publicata in 1962, aceasta carte ilustrata inca se numara printre cele mai emblematice carti din ultimul secol pentru copii. Emotia si entuziasmul provocate de prima ninsoare, precum si activitatile specifice iernii, sunt surprinse intr-un mod inedit si potrivit pentru copii in aceasta carte.

Peter, personajul principal, este coplesit de incantare si se bucura de zapada. Peter este un baietel de culoare, ceea ce a generat o depasire a unor bariere sociale si etnice. Pe Blog.PrintreCarti.ro se pot gasi si alte recomandari de carti pentru copiii de toate varstele, precum si o scurta descriere a acestora care sa motiveze de ce merita citite.