Situat la granita dintre fictiune si realitate, romanul istoric este unic prin faptul ca se bazeaza pe un cadru istoric real pe care autorul l-a cercetat, pentru a crea o intriga si personaje fictive. Romanele atrag numerosi cititori pe care ii tin ancorati la subiectul redat pana la ultima fila.

De asemenea, anticariatele care fac achizitii carti, cumpara romane istorice indifferent ca sunt scrise in limba romana sau o limba straina.

Romane istorice care ii atrag pe cei care cumpara carti in regim anticariat

Din lista romanelor foarte appreciate de achizitorii care cumpara carti in regim anticariat fac parte si urmatoarele:

Noaptea din serai, de Michel de Grece

Aimee Dubuc de Riverie, verisoara a viitoarei imparatese Josephine, s-a nascut in Martinica la sfarsitul secolului al XVIII-lea. Capturata de piratii barbari la varsta de cincisprezece ani, a fost oferita sultanului de Constantinopol, iar de atunci intreaga ei viata s-a petrecut in serai. Favorita a batranului sultan, indragostita si iubita de succesorul sau si mama adoptiva a unui al treilea sultan, ea va exercita o putere oculta din ce in ce mai mare.

Secolul de Ken Follett

In 1911, marile puteri isi traiesc ultimele clipe de nepasare. In curand, razboiul va cuprinde intreaga lume. Cinci familii – americani, rusi, germani, englezi si galezi – se intalnesc, se indragostesc si sunt sfasiate de rasturnarile istoriei: Primul Razboi Mondial si Revolutia Rusa. In parte saga istorica, in parte roman de spionaj, in parte poveste de dragoste, in parte lupta de clasa, Secolul, noua epopee in trei volume a lui Ken Follett, traverseaza cea mai agitata, violenta si complexa perioada a timpurilor moderne: marea aventura a secolului XX.

Achizitii carti | Anticariat-Carti.com

Achizitii carti

Stalpii pamantului de Ken Follett

In Anglia secolului al XII-lea, devastata de razboi si foamete, oamenii se lupta pentru a-si asigura puterea, gloria, sfintenia, dragostea sau pur si simplu suficient pentru a supravietui. Luptele sunt crancene, sansele prodigioase, natura cruda. Frescele sunt pictate cu sabii, destinele sunt sculptate cu topoare, iar catedralele sunt construite cu miracole si viclenie. Ura domneste, dar si iubirea, mereu abuzata, uneori ranita, dar in cele din urma victorioasa.

Acestea sunt doar cateva dintre titlurile de carti pe care Anticariat-Carti.com le poate cumpara de la acei care le au de vanzare.