Pentru ca machiajul sa fie perfect, este foarte important ca femeile sa nu piarda niciun detaliu. Buzele sunt unul dintre punctele forte, motiv pentru care in acest articol sunt prezentate cele mai frecvente greseli pe care le pot comite femeile in machiaj si, desigur, care sunt modalitatile de a le evita.

Folosirea unui creion pentru contur prea inchis

Primul pas cand se incepe machiajul buzelor este aplicarea conturului. Regula care trebuie sa fie respectata intotdeauna este aceea ca nuanta creionului de buze nu trebuie sa fie niciodata mai inchisa decat rujul folosit, altfel diferenta de culoare este vizibila si se va obtine un efect nedorit. Creionul trebuie ales in aceeasi culoare cu rujul sau usor mai deschis, deoarece rolul sau principal este sa sublinieze conturul buzelor.

Conturarea nenaturala

In cazul in care buzele sunt foarte subtiri, este permisa o usoara indepartare de conturul natural, dar nu trebuie insa exagerat, deoarece acest milimetru suplimentar este suficient pentru a schimba efectul optic printr-un machiaj artificial nenatural.

Ignorarea colturilor

Adesea colturile buzelor sunt usor neglijate. Este important sa se foloseasca pentru contur un creion si apoi sa se aplice rujul de-a lungul intregului contur, inclusiv colturile. A se acorda mare atentie simetriei – coltul din dreapta sa fie complet egal cu cel din stanga.

Aplicarea luciului de buze pe contur

Dupa ce s-au conturat buzele cu un creion si s-a aplicat rujul dorit, se poate aplica si luciu de buze pentru a imbunatati aspectul. Cu toate acestea, el nu trebuie aplicat langa conturul buzelor. Luciul este un produs lichid care tinde sa alunece odata aplicat pe buze si acest lucru poate provoca ,,migrarea” rujului.

Prin urmare, acest tip de produs se va aplica numai in mijlocul buzelor pentru a evita efectele secundare nedorite. Daca se doreste aplicarea unei cantitati mai mari de luciu de buze, se recomanda alegerea unui produs care nu are o textura prea lichida.