5 semne ca suferi de sinuzita

Sinuzita reprezinta inflamarea sinusurilor si apare, de cele mai multe ori din cauza unei infectii locale. Mai exact, este vorba despre probleme medicale la nivelul mucoasei sinusale, despre care medicii sustin ca trebuie tratate cat mai repede cu putinta, pentru a nu se transforma in complicatii grave. In randurile ce urmeaza, adultii pot citi despre principalele semne care le pot indica aparitia sinuzitei, astfel incat sa stie exact cand sa apeleze la un doctor!

Mucozitati nazale de culori neobisnuite

Unul dintre primele semne care poate indica aparitia sinuzitei este reprezentat de mucozitatile nazale de culori neobisnuite. In momentul in care adultii observa ca au mucozitati galbene sau verzi, care nu dispar nici macar dupa cateva zile, inseamna ca este momentul sa isi faca o programare la un medic de specialitate pentru a afla care este cel mai bun tratament pentru ei.

Durere si presiune

Durerea si presiunea din zona sinusurilor afectate reprezinta un alt simptom care poate indica aparitia sinuzitei. Daca starea de disconfort persista chiar si dupa ce au fost administrate pastile usoare de tratare a durerii, nu este exclus sa fie vorba despre un diagnostic de sinuzita. Mai exact, adultii se simt ametiti, au senzatia ca cineva le apasa constant pe cap si devin extrem de sensibili la orice sunet din jurul lor.

Tuse prelungita

Printre semnele sinuzitei se mai numara si tusea prelungita, mai ales in timpul noptii. Daca anumit persoane se trezesc tusind, pana cand ajung sa se inece, trebuie sa isi puna un semn de intrebare si sa apeleze la cunostintele unui medic specialist.

Alterarea mirosului si a gustului

Atunci cand gustul si mirosul incep sa paleasca, nu inseamna neaparat ca adultii sufera de sinuzita, insa poate fi un semnal de alarma care sa ridice suspiciuni. Este clar ca mancarea nu se poate modifica de pe o zip e alta si nici ca parfumurile dimprejur dispar subit.

Printre semnele care mai pot indica aparitia sinuzitei se numara durerile de dinti, febra, durerea de cap, dar si ochi rosii dimineata, usor umflati. Cei care experimentaza astfel de simptome trebuie sa isi faca o programare la doctor cat mai curand posibil.