In unele momente grele din viata lor, oamenii apeleaza adesea la intelepciunea din carti. Fie ca este vorba de carti de filosofie, de carti motivationale sau de alte tipuri de carti, chiar si de romane de dragoste, cititorii au ce intelege si ce invata din acestea.

Autobiografiile si biografiile sunt cele mai des solicitate tipuri de carti pentru ca ofera povesti despre care cititorii nici nu stiau ca exista, ofera intelepciune si situatii de viata menite sa ii ajute in situatii grele si au rolul de a ajuta cititorii sa isi inteleaga uneori adevarata menire si sa “sape” mai adanc in propriul lor sine, in incercarea de a gasi solutiile potrivite.

Autobiografii care te vor ajuta in situatii delicate

Exista numeroase autobiografii care, daca sunt lecturate la momentul corespunzator, pot aduce lumina in viata oamenilor, pot aduce intelepciunea de care au nevoie pentru a face alegerea potrivita sau pentru a-si intelege chiar menirea.

Printre cele mai importante si recomandate lecturi in acest sens se numara

  • Anul gandirii magice, o autobiografie scrisa de Joan Didion, o carte despre iubire, memorie, pierdere si suferinta, o lucrare care patrunde direct in inima cititorilor si ii poarta pe cele mai intime taramuri ale sufletului lor.

Aceasta autobiografie este scrisa de catre autoare dupa decesul sotului, si arata felul in care o fiinta umana invata sa traiasca din nou de una singura, dar si sa faca fata singura unor provocari;

  • Autoportretul scriitorului ca alergator de cursa lunga, o autobiografie scrisa de Haruki Murakami, o autobiografie minunata care ajuta cititorii sa inteleaga ce inseamna puterea dorintei de a castiga.

Aceasta autobiografie este scrisa de unul din cei mai mari ganditori ai perioadei contemporane, care, in timpul antrenamentelor pentru maraton, si-a pus numeroase intrebari filosofice care erau menite sa ii raspunda la nelamuririle pe care le avea despre viata in general;

  • Centrul nu se mai poate sustine, o autobiografie scrisa de Elyn R. Saks, o descriere vie a demonilor din interiorul unei persoane schizofrenice, haituita de demoni imaginari si de vinovatia unor pacate care nu au fost deloc comise, care a reusit sa gaseasca drumul de intoarcere catre o viata absolut normala.