Achizitionarea unui laptop este, la prima vedere, o sarcina destul de simpla si accesibila oricui. De la dimensiuni la optiuni de conectare la diferite tipuri de stocare, procesul alegerii este coplesitor. In primul rand, cei care isi doresc un laptop, au nevoie de ceva suficient de usor pentru a putea fi transportat oriunde in afara casei sau biroului, dar suficient de puternic pentru a face fata sarcinilor multimedia. Indiferent daca doriti sa luati laptopuri second hand sau noi, echipa IT-SH doreste sa va ofere cateva sfaturi in legatura cu ce sa urmariti pentru a nu regreta investitia!

Cateva aspecte importante in ceea ce priveste achizitionarea unui laptop

Daca portabilitatea este o prioritate, atunci ar trebui sa luati in considerare un laptop cu ecran mai mic, deoarece acesta are un design mai subtire si este mai usor. In acest caz, o recomandare ar putea fi ultrabook-urile de 11-13 inch care cantaresc 3 kilograme sau chiar mai putin.

Marimea ecranului este esentiala mai ales daca doriti ca ochii sa se simta confortabil privind la un film sau lucrand la un proiect. Aveti in vedere faptul ca daca doriti un dispozitiv cu ecran tactil, acesta va fi mult mai lucios, lucru care provoaca o reflectie foarte mare. Pentru rularea mai multor programe unul langa altul, ar trebui sa aveti la dispozitie un ecran cu rezolutie de 1920×1080 pixeli, poate chiar full HD.

Forma conteaza, iar acest lucru este valabil si in cazul laptopurilor. Daca portabilitatea nu se afla in capul listei, atunci puteti alege un model cu ecran de 13 sau 15 inch, suficient de usor sau chiar 2 in 1 care permit detasarea ecranului si folosirea lui ca si tableta. Preturile sunt mai mari, insa versatilitatea se plateste!

Laptopuri second hand | laptopuri refurbished | it-sh.ro

laptopuri second hand

Procesorul este unul dintre cele mai importante componente, deoarece este creierul laptopului. Indiferent daca apasati o tasta sau deschideti un fisier, procesorul este cel care executa comanda. Pentru sarcini simple, se recomanda un procesor dual-core. In timp ce acest tip este perfect pentru multitasking, nu este intotdeauna grozav pentru sarcini precum jocuri sau editare foto.

Ar mai trebui sa luati in calcul memoria RAM, capacitatea de stocare si optiunile de conectare la alte dispozitive sau retele. Pentru preturi bune si calitate superioara la calculatoare si laptopuri refurbished, accesati cu incredere www.it-sh.ro si alegeti de acolo varianta potrivita!