Aston Martin: un ambasador mai puţin cunoscut al maşinilor electrice

Aston Martin a fost de-a lungul timpului producătorul nr. 1 în Marea Britanie al automobilelor virile, tradiţionale, oferind întotdeauna vehicule cu un nucleu robust de tehnologie, avizate de obicei de personaje precum James Bond şi Jeremy Clarkson.

Drept urmare, pasionaţii autovehiculelor pe patru roţi nu s-au gândit o secundă să asocieze brandul Aston Martin cu ideea de ecologie. Producătorii au pregătit însă o surpriză bărbaţilor, odată cu lansarea noului model RapidE. Acesta se bazează pe caroseria şi şasiul modelului Rapide, însă este o maşină complet electrică.

Desigur, brandul nu este străin de tot ceea ce înseamnă inovaţie şi nici nu ar putea să rămână în viaţă într-o lume a progreselor tehnologice rapide dacă nu se adaptează acestor schimbări. Imaginea generală a mărcii este în uşoară contradicţie cu spiritul civil actual, având în vedere faptul că îşi concentrează producţia pe vehicule cu capote lungi, cu motoare frontale, care se potrivesc cu uşurinţă stereotipului maşinii sport clasice, aşa cum este în mod obişnuit prezentat în filme încă din anii 1950.

Din punctul de vedere al performanţelor pe şosea, noul model va uimi printr-o forţă considerabilă, fiind capabil să accelereze de la 0 la 60 de kilometri pe oră în mai puţin de trei secunde. Sună palpitant, nu? Această calitate aruncă o lumină cu totul diferită asupra vehiculelor electrice, compania rămânând în continuare fidelă idealurile sale de a produce maşini care să fie printre cele mai rapide din lume.

Aceasta dovedeşte că energia electrică este în mod clar un pas înainte, atunci când vine vorba despre a depăşi performanţa deja impresionantă a modelelor pe benzină, care poate au ajuns la capătul liniei în ceea ce priveşte capacităţile lor.

Bărbaţii ar trebui să vadă dincolo de stereotipuri şi să încerce noul model fără a avea vreo prejudecată. Masculinitatea şi virilitatea lor nu vor fi puse sub semnul întrebării dacă decid să conducă o maşină electrică. Nu trebuie uitat faptul că energia electrică a fost folosită în multe alte lucruri puternice, specifice bărbăteşti, cu mult timp înainte: locomotive şi submarine, ca să dăm numai două exemple, existând deja o întreagă istorie în spate, mai ales pentru şoferii care au o gândire învechită.