Protezele dentare sunt niste aparate detasabile care inlocuiesc dintii lipsa. Pacientii care si-au pierdut o parte sau toti dintii, fie ca este vorba de carii, de un accident sau de o boala, pot beneficia de proteze dentare.

In general, oamenii care sufera de lipsa dintilor, pot crede ca protezele dentare sunt de mare intretinere si vor fi inconfortabile.

Desi acestea necesita o oarecare obisnuinta, beneficiile depasesc orice disconfort temporar. Acesti pacienti ar trebui sa fie constienti de numeroasele avantaje pe care le vor obtine prin purtarea protezelor dentare inainte de a lua o decizie.

Ce beneficii aduce o astfel de proteza, unui pacient

Proteza dentara reprezinta o solutie actuala si extrem de populara in randul pacientilor, care necesita tratamente de inlocuire a dintilor. Iata cateva beneficii aduse de aceasta varianta:

  • imbunatatirea aspectului si redarea increderii in sine:

Proteza dentara ajuta la pastrarea formei fetei si previne ca obrajii si buzele sa nu para scufundate. Pe langa faptul ca pastreaza fata plina, acestea ofera un zambet complet, cu aspect natural. Indiferent daca lipsesc cativa dinti sau o intreaga arcada, protezele dentare pot umple spatiile lipsa si pot ofera zambetul acela, de vis, pe care pacientul il cauta.

  • activitatile vorbitului si mancatului devin mult mai usoare

Lipsa dintilor poate face ca vorbirea si mancatul sa fie foarte dificile. Cu proteze de inalta calitate, aceste griji dispar. De asemenea, mancatul alimentelor preferate tari sau lipicioase este, de asemenea, posibila, deoarece proteza nu se va misca sau dezlipi.

  • sunt usor de intretinut

Protezele dentare sunt extrem de usor de intretinut. Trebuie doar sa fie scoase si curatate dupa fiecare masa, necesita periaj si sa fie inmuiate peste noapte. Aceste trei sfaturi simple sunt esentiale pentru pastrarea protezei dentare in forma optima, pentru mult timp.

  • ajuta la imbunatatirea sanatatii orale

Lipsa dintilor poate cauza o varietate de probleme de sanatate orala. Cu ajutorul protezelor dentare, este posibila reducerea riscului de a dezvolta probleme nedorite, cum ar fi bolile gingivale. Multi pacienti opteaza pentru proteze dentare sustinute de implanturi pentru a ajuta la prevenirea degradarii osului maxilar din cauza pierderii dintilor.