Un material rar, un metal descoperit in urma cu mai bine de 200 de ani, zirconiul este rezistent la temperaturi ridicate si se foloseste in varii domenii, printre care si stomatologia. In stomatologie, coroanele dentare zirconiu se vor dovedi o alegere potrivita. Clinica stomatologica Dental Progress ofera servicii de lux pacientilor care doresc sa aiba un zambet perfect.

De ce sa alegi coroana dentara din zirconiu si nu din alt material?

Rezistenta mecanica este unul dintre principalele motive pentru care pacientii aleg coroana din zirconiu si nu din alt material folosit in estetica dentara. Prin rezistenta mecanica, pacientii trebuie sa inteleaga rezistenta mare la indoire, la compresie, zirconiul fiind un material foarte dur.

De asemenea, coroanele din zirconiu se vor dovedi eficiente din punctul de vedere al termoizolarii. Fiind un material termoizolant, zirconiul rezista la rece si la cald, astfel incat nicio variatie a temperaturii sa nu se transmita pulpei dentare atunci cand pacientii consuma alimente si bauturi foarte reci sau fierbinti.

Din punctul de vedere al esteticii, zirconiul este alb si imita perfect dintele natural. Zirconiul este rezistent chiar si in strat subtire, de unde si posibilitatea pe care o va avea medicul sa slefuiasca putin din dinte, prelungindu-i, in acest fel, durata de viata. Biocompatibilitatea este o alta caracteristica a coroanelor dentare din zirconiu. Acestea nu provoaca alergii si sunt compatibile cu organismul umnan. Daca pacientul are intolerante la anumite materiale, i se pot aplica astfel de coroane fara probleme.

In ce situatii este recomandat zirconiul in stomatologie?

Coroanele din zirconiu au o aplicabilitate vasta atat in estetica, cat si in implantologia dentara, proprietatile recomandandu-l indeosebi pentru implanturile dentare, pentru cariile de mari dimensiuni, care au afectat foarte tare dintii si care trebuie sa fie refacuti, dar si in alte situatii specifice esteticii si ortodontiei.

Datorita proprietatilor si avantajelor incontestabile pe care le au, dintii din zirconiu sunt apreciati atat de medici, cat si de pacienti, cu rezultate foarte multumitoare aproape de fiecare data. Aceste coroane dentare au rolul de a restaura in mod complet zambetul, de a armoniza trasaturile fetei, fara a fi observate, deoarece imita perfect culoarea si textura dintelui natural.

Coroane dentare zirconiu | Clinica stomatologica Dental Progress | dentalprogress.ro

clinica stomatologica Dental Progress

Cu alte cuvinte, dintii din zirconiu vin cu o estetica deosebita, pacientii putand obtine chiar perfectiunea zambetului si naturaletea acestuia. Din punctul de vedere al dezavantajelor, coroanele din zirconiu au un pret ceva mai ridicat decat alte tipuri de coroane, dat de calitatea materialelor si de costul echipamentelor necesare realizarii acestora. Mai multe detalii pe Dentalprogress.ro