Biotina si beneficiile ei

Atunci cand se fac cercetari asupra biotinei, orice articol ori studiu specifica faptul ca aceasta este un nutrient care mai este cunoscut si sub denumirea de vitamina B7, nutrient care face parte din complexul de vitamina B. Aceasta este foarte populara, intrucat este un agent benefic pentru un metabolism robust si pentru un sistem digestiv si cardiovascular sanatos. Fiind unul dintre nutrientii care nu pot fi sintetizati de organismul uman, el trebuie obtinut prin includerea unor anumite alimente in cadrul dietei.

Fiind nutrientul care se gaseste cel mai adesea in fibrele de carne, biotina mai poate fi acumulata si din alte alimente, precum oua, nuci, alune, cereale de grau, orez, branza, cartofi dulci, ciuperci, avocado etc. In plus, beneficiile biotinei sunt numeroase si foarte vizibile asupra sanatatii pielii, a parului si a unghiilor. Scazand nivelul trigliceridelor, efectul acesteia asupra pielii este cat se poate de evident.

Foarte multa lume se plange de caderea excesiva a parului sau de subtierea firului de par. Daca, in ciuda aplicarii unor tratamente pentru par realizate in casa, cu ingrediente naturale, nu se pot observa rezultate, este clar ca motivul acestor probleme este lipsa biotinei din organism. Beneficiile ei asupra parului sunt hidratarea si ingrosarea firului de par, precum si fixarea radacinilor. Rezultatele se pot vedea chiar din prima luna de consum al proteinei, prin stralucirea si aspectul sanatos al podoabei capilare.

Pe de alta parte, unghiile moi si slabite au fost dintotdeauna una dintre marile probleme ale femeilor. Asa cum tenul si parul sunt printre primele aspecte observate la o persoana, si unghiile intra in aceasta categorie. Unghiile care au o culoare galbuie, sunt crapate sau uscate reprezinta un semn al deficientei de biotina din organism. Atunci cand unghiile nu sunt suficient de hidratate – hidratare care provine din pielea din jurul acestora –, ele devin moi si incep sa se rupa.

In plus, cresterea lor devine mai greoaie. Insa consumul de biotina le poate ajuta sa isi recapete stralucirea naturala, mentinand constant si favorabil nivelul de hidratare, iar in acest fel unghiile vor ajunge la lungimea dorita si vor avea acel aspect sanatos dorit de toata lumea. Mai ales pentru unghii, biotina este consumata adesea sub forma de suplimente alimentare.