Atunci cand apare bebelusul, au loc schimbari foarte importante, uneori chiar radicale, in dinamica familiei, iar acestea vizeaza si vacantele, cel putin in primii ani de viata. Cu toate acestea, nu este necesar sa se renunte la aceasta placere si mod de relaxare, ci sa se acorde o mai mare importanta planificarii si alegerii destinatiilor.

Daca toate detaliile sunt bine puse la punct inainte de a pleca in calatorie, se va dovedi ca o vacanta cu bebelusul poate fi chiar placuta si relaxanta. De aceea, pentru a veni in ajutorul proaspetilor parinti, dar nu numai, care doresc sa plece in vacanta, in continuare sunt prezentate cateva sfaturi utile:

 

  1. Rezervarile si planurile ar trebui facute cu mai mult timp inainte

Este absolut necesar sa se planifice din timp si sa se confirme rezervarile de calatorie si cazare inainte de a incepe calatoria, atunci cand este vorba despre o vacanta cu un bebelus. Acest lucru va reduce, desigur, stresul si va face parintii sa se simta mai linistiti atunci cand incep calatoria cu copilul mic.

De asemenea, itinerarul ar trebui pregatit in functie de programul bebelusului, cum ar fi ora de somn, timpul de joaca sau de masa.

 

  1. Ar trebui alese destinatii potrivite pentru bebelusi

Cand se planuieste o calatorie cu un bebelus, trebuie sa se caute locuri cum ar fi un refugiu pe plaja, statiuni pitoresti pentru familii sau alte locuri similare, prietenoase pentru copii. Sunt de evitat destinatiile turistice aglomerate si zgomotoase, deoarece sunt o provocare atunci cand este prezent si un copil mic. Un mediu calm si linistit ajuta la calmarea bebelusului si, implicit, a parintilor.

 

  1. Este necesar un program flexibil

Desi planificarea bine este imperativa, cand este vorba despre un bebelus nu se poate stii cum se adapteaza la noul mediu sau in calatorie. De aceea, este posibil sa fie nevoie de anumite modificari in program, pentru a se adapta la nevoile bebelusului.

 

Astfel ca planurile trebuie sa fie flexibile, astfel incat sa fie mult mai usor de ajustat in ultim moment daca bebelusul este obosit, de exemplu.