Cel mai bun moment pentru a calatori in Emiratele Arabe Unite nu este cu siguranta vara, deoarece termometrul in aceasta perioada poate atinge 40 ° C. In plus, datorita pozitiei sale geografice si climatului, umiditatea este foarte mare si caldura poate fi sufocanta.

Aceasta tara are un climat subtropical arid – inseamna ca exista o clima fierbinte si foarte umeda pe coasta si uscata si foarte calda in interior. Din mai pana in octombrie, temperaturile sunt foarte ridicate si pot depasi 48 ° C.

Iarna, temperatura medie este de 21 ° C, ianuarie si martie fiind cele mai reci luni. De asemenea, de retinut ca la inceputul verii, un vant de nord-vest incarcat cu nisip (Sharqi) trece prin tara. In concluzie cel mai bun moment pentru a calatori in Emiratele Arabe Unite ar fi intre noiembrie si aprilie. In aceste luni temperaturile sunt mai blande, astfel incat turistii pot vizita tara confortabil.

In ceea ce priveste sezonul turistic, calatorii aleg perioada din noiembrie pana in martie pentru a vizita tara si aceste luni corespund sezonului de varf. Perioada lunilor aprilie si mai, precum si luna octombrie, poate fi considerata mijlocul sezonului, deci acesta este un moment bun pentru a calatori si pentru a gasi preturi bune. Sezonul mai liber este intre iunie si septembrie, cand aproape nu sunt turisti.

  • Cand sa calatoresti in Dubai?

Cel mai bun moment pentru a calatori in Emiratele Arabe Unite si pentru a vizita Dubaiul este intre decembrie si martie, daca se doreste evitarea temperaturile foarte ridicate. Clima fierbinte si umeda poate determina termometrul sa creasca la peste 50 ° C vara.

Pentru a evita furtunile de nisip, nu se viziteaza Dubaiul intre martie si aprilie, deoarece vanturile sunt mai puternice. Cei care calatoresc in Dubai intre ianuarie si februarie, vor avea vreme buna si pot participa la Dubai Shopping Festival, un festival de cumparaturi in cel mai mare mall al orasului.

Pentru a vizita locuri precum Burj Al Arab, singurul hotel de 7 stele, Burj Khalifa, cea mai inalta cladire din lume sau cea mai luxoasa si inalta insula artificiala din lume Palm Jumeirah, perioada intre decembrie si martie este ideala pentru a profita de splendoarea acestor cladiri de lux.