Pe piata sunt mai multe modele de carucioare rulante, pentru ca si nevoile persoanelor cu handicap sunt diverse. Astfel, se poate opta pentru mai multe categorii: carucioare manuale, electrice, pliabile, de interior, de exterior etc., adaptate problemelor si diverselor grade de handicap.

Carucioarele manuale sau electrice: primele sunt mai ieftine, dar pot fi mai greu de manevrat, fiind necesar ajutorul unui ingrijitor, spre deosebire de cele electrice, care sunt destinate pacientilor care nu se pot deplasa. Acestea sunt utilizate pentru imbunatatirea vietii si a confortului fiecarui pacient.

Mai exista si alte modele de scaune rulante, precum cele de interior sau de exterior. Primele se utilizeaza in locuinte, iar cele din cea de-a doua categorie sunt folosite pentru deplasarea in mediul exterior, pe strada, in parc si in alte zone din aer liber netede sau cu denivelari.

Carucioare cu wc incorporat

Pentru ca unele persoane cu handicap pierd si controlul asupra sfincterelor, sunt recomandate carucioarele care au wc incorporat. Astfel de modele pot fi achizitionate de pe site-ul MagazinulOrtopedic.ro. In interiorul vasului se pot atasa saci pentru materiile fecale, iar pe pereti pot fi asezate servetele care sa absoarba stropii de urina.

De regula, accesoriile necesare se pot cumpara impreuna cu caruciorul. Nu este neaparat necesar sa se ataseze un vas de toaleta intr-un astfel de fotoliu, producatorii lasand la decizia cumparatorilor cum sa-l utilizeze. In eventualitatea in care nu se doreste atasarea vasului, se poate aseza o perna in locul cu pricina.

Carucioare rulante | MagazinulOrtopedic.ro

carucioare rulante

Modelele de carucioare mai pot varia si in functie de materialele din care sunt realizate. Este important ca structura metalica sa fie una solida, care sa asigure securitate si rezistenta in timp. Otelul si aluminiul pot fi alegeri foarte bune. Pe langa acestea, mai exista pe piata carucioare din titanium, care nu sunt la fel de rezistente, fiind mai usoare, dar mai usor de manevrat.

Alte modele solicitate de persoanele in nevoie sunt fotoliile pliabile, rabatabile, care au roti de diferite dimensiuni. Mai pot fi dispozitive cu spatar a caror inaltime variaza, dotate cu diverse accesorii pentru reglarea confortului.