Efectele pe care le are lipsa dintilor asupra oamenilor sunt unele negative si foarte puternice. Acestia au de suferit atat din punct de vedere emotional, ca urmare a zambetului incomplet si inestetic, dar mai ales din punct de vedere al sanatatii generale a organismului, deoarece este afectata masticatia, care poate crea probleme digestive importante.

Prin urmare, indiferent de cauza care a dus la pierderea dintelui sau dintilor, inlocuirea acestora ar trebui sa aiba loc intr-un timp cat mai scurt. Unul dintre cele mai moderne si eficiente tratamente de restaurare a danturii este implantul dentar, locuitorii Capitalei putand beneficia de un astfel de tratament cu implant dentar in 13 septembrie, la clinica Twin Dent.

Etapele procedurii de restaurare dentara cu implant dentar

Dupa efectuarea consultatiilor initiale, in care medicul dentist evalueaza starea generala de sanatate a pacientului si problemele dentare cu care acesta se confrunta, medicul dentist din 13 septembrie, de la clinica Twin Dent, va stabili planul de tratament. Apoi se poate trece la demararea procedurii de inserare a implantului dentar, care se poate desfasura in mai multe etape, in functie de de complexitatea fiecarui caz.

  1. Grefa osoasa

Varsta inaintata sau timpul indelungat de la pierderea dintilor pana la inlocuirea acestora, pot duce la retractia osului maxilarului, caz in care poate fi necesara procedura de aditie osoasa, prin intermediul careia este inserata o grefa de os pentru a oferi sustinere implantului dentar. Aceasta procedura este efectuata, de obicei, de acelasi stomatolog care ingrijeste pacientul, in acest caz din cadrul clinicii TwinDent.ro.

Implant dentar in 13 septembrie | dentist din 13 septembrie | TwinDent.ro

Implant dentar in 13 septembrie

  1. Inserarea implantului

Implantul dentar este inserat in osul maxilarului printr-o interventie chirurgicala minim invaziva, care se face sub anestezie locala, astfel ca pacientul nu va resimti nicio durere, ci cel mult un disconfort. Aceasta consta in efectuarea unei incizii de catre medicul dentist, pentru a expune osul in care se creeaza o cavitate in care este introdusa radacina artificiala.

Ulterior, pacientul va avea nevoie de o perioada de vindecare, in care implantul dentar trece prin procesul de oseointegrare, pentru a oferi stabilitate viitorului dinte.

  1. Montarea bontului protetic si coroanei dentare

Ultima etapa a tratamentului consta in montarea bontului protetic si a coroanei dentare sau protezei dentare, deoarece implantul este un bun suport si pentru o proteza dentara fixa.