Care e scopul cartilor pana la urma? Fiecare cititor poate vedea un alt scop in cartea pe care o citeste, insa esenta este aceea de a aduce un plus de informatie intr-un anumit domeniu, chiar si atunci cand este vorba de un roman de fictiune.
Cu o carte in mana, cititorul poate face turul cosmosului, poate intelege mai bine plantele si animalele, poate strabate la pas tinuturi in care nu a ajuns vreodata, poate fi spectator la diverse scene istorice sau poate afla cate ceva din secretele dragostei. Cartile sunt bogatie de cuvinte, de imagini, de viata si de culoare, chiar si cand vine vorba de carti stiintifice! Iata cateva dintre cartile de stiinta care pot avea un impact imens chiar si asupra cititorilor care nu sunt pasionati de acest subiect!
”Incongnito. Vietile secrete ale creierului” scrisa de David Eagelman este o carte care il plimba pe cititor prin diverse situatii de genul inteligentei artificiale, a iluziilor optice, a viselor, a liberului arbitru. In esenta, cititorul va afla o multime de lucruri despre cele aproape 1.5 kilograme pe care pe poarta pe umar si despre care mai are o multime de lucruri de descoperit.
”Lumea explicata. Descoperirea stiintei moderne” de Steven Weinberg este cartea unui fizician de top, laureat al Premiului Nobel, care isi propune sa scrie tot ce stie despre istoria stiintei. Are informatii vaste despre umanism, iar ceea ce scrie este o legatura stransa intre mai multe stiinte artistice si filosofice. Demonteaza si reconstruieste diverse teorii, le explica pe intelesul tuturor, le imbraca intr-o aura usor de priceput chiar si pentru cei care nu sunt initiati in domeniu.
Cumparam carti din toate domeniile | achizitii de carti | anticariat-carti.com
Pentru a citi si altceva decat pura stiinta pe intelesul tuturor, o idee buna ar fi ”Fata de laborator” de Hope Jahren, o carte care este atat autobiografica, dar si stiintifica. Cartea vorbeste despre o fetita care, datorita pasiunii ei, se transforma intr-o femeie ce-si duce mare parte din viata intr-un laborator pentru a studia mecanismele de supravietuire a plantelor. Povestea ei de viata si dragostea pentru stiinta se impletesc atat de frumos, incat la final cititorul va mai bogat cu o poveste de viata si cu una stiintifica.
Oricine achizitioneaza aceste carti nu-si mai doreste sa le vanda pentru ca sunt o bogatie pentru orice biblioteca, insa daca vreti sa le vindeti ar fi bine sa stiti ca noi cumparam carti din toate domeniile. Accesati www.anticariat-carti.com si aflati mai multe despre noi, cei care facem achizitii de carti pentru anticariat!