Yoga ofera beneficii pentru sanatatea fizica si mentala persoanelor de toate varstele. Si, pentru cei care trec printr-o boala sau se recupereaza dupa o interventie chirurgicala sau au o o afectiune cronica, yoga poate deveni o parte integranta a tratamentului lor si poate grabi vindecarea.

Un terapeut yoga poate lucra cu pacientii si poate pune la punct planuri individualizate care functioneaza impreuna cu terapiile lor medicale si chirurgicale. In acest fel, yoga poate sprijini procesul de vindecare si poate ajuta persoana sa resimta simptomele cu mai putina suferinta.

  • Yoga imbunatateste forta, echilibrul si flexibilitatea

Miscarile lente si respiratia profunda cresc fluxul de sange si incalzesc muschii.

  • Yoga ajuta la ameliorarea durerilor de spate

Yoga este la fel de buna ca intinderea de baza pentru ameliorarea durerii si imbunatatirea mobilitatii la persoanele cu dureri de spate. Colegiul Medicilor recomanda yoga ca tratament de prima linie pentru durerile lombare cronice.

  • Yoga poate usura simptomele artritei

Yoga s-a dovedit a usura o parte din disconfortul articulatiilor sensibile si umflate pentru persoanele cu artrita, potrivit unui studiu.

  • Yoga aduce beneficii sanatatii inimii

Practica regulata de yoga poate reduce nivelurile de stres si inflamatii la nivelul intregului corp, contribuind la o inima mai sanatoasa. Mai multi dintre factorii care contribuie la bolile de inima, inclusiv hipertensiunea arteriala si excesul de greutate, pot fi abordati si prin yoga.

  • Yoga poate insemna mai multa energie si stari de spirit mai pozitive

Este posibil ca practicantii sa simta o energie mentala si fizica crescuta, o crestere a vigilentei si a entuziasmului si mai putine sentimente negative dupa ce practica yoga.

  • Yoga ajuta la gestionarea stresului

Potrivit Institutelor Nationale de Sanatate, dovezile stiintifice arata ca yoga sustine gestionarea stresului, sanatatea mintala, atentia, alimentatia sanatoasa, pierderea in greutate si somnul de calitate.

  • Cercetare stiintifica despre beneficiile yoga

Numeroase studii arata beneficiile yoga in artrita, osteopenie, probleme de echilibru, oncologie, sanatatea femeilor, dureri cronice si alte afectiuni.