Indiferent cat de atenti sunt cu propria dantura, la un moment dat, oamenii se pot confrunta cu urgente stomatologice pentru care este necesar sa merga la doctor. Chiar daca primul instinct al copiilor si al adultilor este sa mai astepte, sperand ca durerea va trece, acest lucru nu este indicat, intrucat numai doctorii sunt in masura sa analizeze fiecare situatie in parte si sa aplice tratamentele necesare. De aceea, este esential ca pacientii sa stie ce sa faca foarte repede, pentru a scapa de starea de disconfort si pentru a se proteja cat mai bine!

Urgente stomatologice care trebuie tratate cat mai repede

Pentru inceput, oamenii trebuie sa aiba in vedere cateva dintre urgentele stomatologice pentru care este bine sa mearga la doctor cat mai repede. Dintre acestea trebuie amintite urmatoarele: pulpita, care se manifesta prin durerile ingrozitoare de dinti, o inflamatie a pulpi dentare care poate aparea din cauza a diversi factori (cavitati netratate corespunzator sau hipertensiune arteriala), parodontitata, o infectie a tesuturilor care sustin dintii, dar si sangerarile gingivale abundente.

Contactarea medicului stomatolog

Primul pas pe care ar trebui sa il faca toti cei care se confrunta cu urgente stomatologice la nivelul cavitatii bucale este reprezentat de contactarea medicului stomatolog la care merg in mod frecvent.

Urgente stomatologice | ImplantologieSector4.ro

urgente stomatologice

In cazul in care acesta nu este disponibil, atunci este bine sa caute un alt specialist in domeniul stomatologiei, care ii poate ajuta sa amelioreze durerea cel putin pentru moment, pana la realizarea unui tratament mai complex.

Preventia, cel mai bun tratament

Preventia este intotdeauna considerata a fi cel mai bun tradutament. Ideal este ca atat copiii, cat si adultii sa isi ingrijeaza dantura foarte bine, pentru a evita sa ajunga in situatii dificile si dureroase. De exemplu, periajul dentar la ImplantologieSector4.ro este esential de cel putin 2 ori pe zi, alaturi de folosirea atei dentare si a apei de gura.

Mai mult, se recomanda ca oamenii sa isi faca un detartraj de minimum 2 ori pe an, astfel incat sa indeparteze resturile alimentare greu accesibile, dar si pentru a indeparta tartrul, care este atat de neplacut.