In situatia celor mai multe probleme dentare, medicii stomatologi identifica solutii si tratamente potrivite pentru fiecare pacient. Totusi, in unele cazuri, salvarea dintilor naturali devine imposibila. Extractiile dentare sunt necesare in situatiile critice, atunci cand medicul stomatolog constata ca dintele sau maseaua respectiva nu mai pot fi salvate prin niciun alt tratament.

In ce situatii sunt necesare extractiile dentare?

Exista mai multe circumstante in care extractia dintelui ramane singura solutie. Printre acestea, se numara urmatoarele cazuri:

  • carie dentara profunda;
  • infectii grave;
  • boala parodontala avansata;
  • dinti inghesuiti;
  • dinti fracturati;
  • fracturarea radacinii dintelui;
  • ineficienta tratamentului de canal.

In ceea ce priveste maseaua de minte, extractia acesteia se recomanda atunci cand provoaca durere si disconfort, cand nu erupe complet sau cand provoaca inghesuirea dintilor invecinati.

Ce trebuie sa faca pacientul inainte si dupa o extractie dentara?

Persoanele care au nevoie de extractia unuia sau a mai multor dinti trebuie sa se prezinte la un cabinet de stomatologie in sector 6, precum Plaza Dent, sau alta clinica apropiata, deoarece amanarea extractiei dentare poate duce la alte consecinte neplacute, precum inghesuirea dintilor erupti (in cazul molarului de minte inclus).

Stomatologie in sector 6 | Extractii dentare | PlazaDent.ro

stomatologie in sector 6

Inainte de aceasta procedura, medicul stomatolog trebuie informat despre eventualele afectiuni, tratamente sau alergii ale pacientului. Medicii le recomanda acestora sa manance inainte de interventie pentru a evita starile de rau si mai ales, pentru ca nu vor putea manca timp de cateva ore dupa procedura.

Dupa extractia dentara, exista cateva recomandari pe care pacientii trebuie sa le respecte. Acestia nu trebuie sa manance timp de 2-3 ore si trebuie sa evite activitatile fizice intense. A doua zi dupa extractie, se poate relua rutina de ingrijire dentara, insa nu trebuie sa se atinga zona afectata. Consumul de alcool si fumatul sunt de asemenea contraindicate in urma unei extractii dentare.

Una dintre clinicile stomatologice care integreaza extractiile dentare pe lista serviciilor oferite este PlazaDent.ro, unde pacientii pot beneficia de tratamente stomatologice moderne, efectuate cu aparatura de ultima generatie.

Alegerea unui cabinet care implemeteaza cele mai noi tehnici si instrumente din sfera stomatologica este esentiala pentru succesul tratamentului, iar pe site-ul clinicii stomatologice Plaza Dent pot fi consultate echipamentele utilizate, precum si o descriere detaliata a acestora.