Cel mai bun leac din flori de liliac

Liliacul, cunoscutul arbust ale carui flori au un parfum imbietor si un rol decorativ foarte apreciat, poate fi folosit si in scop terapeutic. De la liliac oamenii folosesc frunzele, florile si scoarta tulpinii. Florile de liliac au efecte astringente, tonice si revulsive, fiind recomandate pentru pacientii care sufera de boli reumatice, hepatice, digestive si respiratorii, precum si pentru diabetici. In trecut, florile de liliac erau consumate pentru a scapa de malarie sau de paraziti intestinali. Acum, uleiul din flori de liliac poate trata diferite afectiuni ale pielii, de la zgarieturi si taieturi la eruptii cutanate.

Beneficiile florilor de liliac

Infuzia de flori de liliac este recomandata pentru tratarea afectiunilor respiratorii, hepatice si pentru febra mare. Consumate astfel, sunt un adevarat tonic cardiovascular. Infuzia de flori de liliac fluidizeaza traficul sangvin arterial si ajuta femeile care vor sa ramana insarcinate. Pe de alta parte, uleiul esential de flori de liliac ajuta la decongestionarea cailor nazale, amelioreaza bolile de rinichi, elimina stresul si durerile de coloana.

Unguentul cu flori de liliac este excelent pentru a trata reumatismul si artrita, pentru a elimina durerile, lasand un parfum placut. Pentru respiratia urat mirositoare, se clateste gura cu infuzie de flori de liliac dupa fiecare masa si inainte de culcare. Pentru curatarea tenului, se fac spalaturi pe fata cu frunze de liliac fierte in lapte. Tenul inrosit, ars sau cu multi pistrui isi va reveni dupa cateva aplicari cu flori de liliac strivite si inmuiate in apa calduta.

Mai mult decat atat, compresele cu flori de liliac trateaza glaucomul, iar starile de voma, stimularea productiei de bila si balonarea pot fi prevenite si tratate cu infuzie de flori de liliac, cate o cana pe zi, timp de o luna.

In cazul lipsei poftei de mancare, ceaiul de flori de liliac baut cu jumatate de ora inainte de masa poate face minuni. Diabeticii pot include in dieta lor decoctul din muguri de liliac uscati si macinati. Pana nu demult, florile de liliac erau culese si admirate numai in scop decorativ, insa, gratie proprietatilor pe care le au, sunt folosite si in scopuri terapeutice.