Chiar si in cazul pacientilor imobilizati din diferite cauze medicale sau in urma unor accidente, exista nevoia de independenta, de autonomie. Acestia trebuie sa se poata deplasa dintr-un loc in altul, atat in interior cat si in exterior, iar cel mai bun “accesoriu” care le poate imbunatati vizibil viata este un fotoliu rulant sau carucior rulant, care poate fi comandat si achizitionat rapid si simplu, din oferta Magazinulortopedic.ro .

Tipul de fotoliu depinde de modul in care va fi folosit

Utilizarea fotoliului rulant manual depinde in mare parte de tipul sau de gradul de handicap – provizoriu sau permanent, de grad I, II sau III. In cazul in care utilizatorul are un grad de handicap survenit in urma unui accident sau a unei boli care nu ii permite sa se miste prin propriile forte, atunci fotoliul rulant manual trebuie sa fie standard si confortabil. Printre criteriile de alegere intra chiar si ajustarea pozitiei picioarelor sau a spatelui. Cu alte cuvinte, pacientii au nevoie de un fotoliu activ care include un sistem propriu de propulsie, care este conceput pentru a fi confortabil, insa nu este foarte mare.

Alte considerente importante pentru achizitionarea unui fotoliu rulant | magazinulortopedic.ro

fotoliu rulant

  • Propulsia: unul din cele mai importante principii ale fotoliului rulant manual este propulsia sau mobilitatea. Aceasta poate fi creata prin diferite metode, fie cu ajutorul ambelor brate, a unui singur brat, a unui brat si a unui picior sau a ambelor picioare. In cazul imposibilitatii de miscare, fara ajutor din partea altor persoane, se recomanda alegerea unui fotoliu rulant automat.

  • Mediu: in ce fel de mediu va fi utilizat fotoliul rulant manual? In interior sau la exterior? In cadru amenajat, in spital sau in centru de recuperare, ori in alte locuri? La aceste intrebari trebuie sa isi raspunda cumparatorii unui scaun cu rotile. Fotoliul clasic, pliabil, a carei pozitii a spatelui se poate regla, este varianta care se potriveste cel mai bine, in orice mediu.

  • Dimensiunile si confortul scaunului: in ceea ce priveste dimensiunile scaunului, clientii trebuie sa tina cont in ceea ce priveste alegerea unui fotoliu rulant de confortul pe care il confera, dar si de felul in care se simt atunci cand stau in acesta. Cu alte cuvinte, utilizarea unui produs care nu se pliaza pe necesitatile corpului utilizatorilor, le poate afecta sanatatea si ii poate expune unor riscuri mai mari. Cu alte cuvinte, clientii trebuie sa fie atenti la toate caracteristicile scaunului prezentate in descriere.

  • Echipamente si accesorii aditionale ale fotoliului rulant: acestea pot include pedala suplimentara cu ajutorul careia se pot depasi obstacolele; rotile suplimentare; jantele care personalizeaza rotile si protejeaza fotoliul; cotierele pe care se pozitioneaza antebratele.

In concluzie, achizitionarea unui fotoliu rulant nu reprezinta o provocare atat de mare, ci mai degraba o decizie destul de facila in cazul in care cumparatorii au in vedere toate criteriile si considerentele mai sus mentionate.