Cele mai frecvente urgente dentare la copii

Niciun parinte nu vrea sa-si vada copilul in durere. Cu toate acestea, urgentele dentare pot aparea uneori. Iata cateva dintre cele mai frecvente, precum si pasii pe care trebuie sa-i urmati pentru a rezolva problema si pentru a obtine cel mai bun rezultat posibil.

Durerile de dinti sunt frecvente la copii de toate varstele si rareori apar fara cauza. Daca durerea persista, contactati o clinica stomatologica pentru copii pentru a primi sfaturi avizate sau pentru a merge la control. Unele cauze comune ale durerii de dinti includ: fracturile dentare, cariile, traumele si eruptia maselelor de minte in adolescenta.

Ce puteti face in aceste cazuri? Curatati zona folosind apa calda. Nu oferiti medicati si nu tineti comprese calde in zona dintelui afectat. Verificati daca nu cumva in zona dureroasa exista resturi de mancare sau obiecte dure si scoateti-le folosind o scobitoare, ata dentara sau periuta de dinti. Aplicati o compresa rece in zona afectata pentru a reduce umflaturile, apoi luat legatura cu un cabinet stomatologic pentru copii pentru a merge la un consult!

Daca un dinte a fost complet eliminat din gura copilului, contactati imediat un cabinet stomatologic, deoarece timpul este un factor important in salvarea si reimplantarea unui dinte. In general, se incearca reimplantarea dintelui natural daca copilul se prezinta la cabinet cu dintele in stare buna. Se va incerca mai intai reimplantarea, cu exceptia cazului in care trauma a provocat daune ireparabile. Aceasta procedura este aproape intotdeauna reusita doar daca se realizeaza in decurs de o ora de la avulsie.

Cel mai bun dentist pentru copii | clinica stomatologica pentru copii | stomatologiecopiisector3.ro

dentist pentru copii

Coroana este cea mai mare si cea mai vizibila parte a unui dinte. In cele mai multe cazuri, aceasta este supusa multor traume, mai ales rupturi. Daca va prezentati la un control de urgenta la un dentist pentru copii de la Dental Crown Health, acesta va incerca sa evalueze gravitatea situatiei utilizand radiografia dentara, dupa care, daca este posibil, va recurge la modalitati de reconstructie a coroanei sau de extractie a radacinei daca nu se mai poate face nimic. O fractura minora poate necesita aplicarea unei substante de etansare, in timp ce fracturile severe pot necesita chiar si tratamente de canal radicular.

Accesati Stomatologiecopiisector3.ro si notati numerele de telefon la care puteti apela atunci cand apar situatii de urgenta sau atunci cand disperarea este cel mai pregnant sentiment, atat la dumneavoastra cat si la copil!