In fiecare an, marii jucatori de pe piata incearca sa lanseze cele mai performante tablete din dorinta de a castiga atentia si interesul cumparatorilor. Cu cativa ani in urma, toti producatorii doreau sa vina in fata cu un nou model de tableta, iar acum doar o serie de jucatori continua sa ofere mai multe modele an de an.

Printre ei, Apple domina piata cu iPad ai iPad Pro. Samsung si gama sa Galaxy Tab doresc sa se pozitioneze ca o alternativa la iPad, dar sub Android si ofera, de asemenea, modele entry-level. Huawei, mai confidential, are tablete tactile (gama MediaPad) la un raport pret / calitate atractiv. Nu trebuie ignorat nici Lenovo, care adopta o strategie usor diferita, pozitionand produsele sale pe automatizare, echipandu-si modelele cu asistenti inteligenti precum Amazon Alexa sau Google Assistant.

Tabletele se concentreaza astazi pe dimensiunile ecranului cuprinse intre 8 si 13 inci, devenind un accesoriu in casa, fara insa sa inlocuiasca laptopurile. Catalogul aplicatiilor disponibile le transforma intr-o alternativa viabila a computerului pentru utilizari din ce in ce mai avansate. Accesul rapid la software sau jocuri cantareste cel mai mult in momentul cumpararii. Mai mult decat atat cele doua magazine de aplicatii de pe sistemele de operare iOS sau Android sunt suficiente pentru a satisface toti utilizatorii.

Topul celor mai performante tablete
  • iPad Pro lansat in 2018 transforma complet imaginea celebrei tablete reusind sa incorporeze elemente inspirate de iPhone X, cum ar fi un ecran cu margini reduse si solutia de deblocare faciala de la Apple, Face ID, pastrand in acelasi timp elementele care au asigurat succesul generatiilor anterioare de iPad Pro, precum Apple Pencil.
  • Galaxy Tab S6 este noua tableta high-end de la compania coreeana. Deci, este concurentul iPad in lumea Android. iPad OS ramane cel mai bun sistem de operare pentru tablete, insa OneUI bazat pe Android 9 vine tare din urma. Galaxy Tab este o tableta completa cu un ecran de 10,5 inchi care afiseaza 2560 x 1600. Deloc surprinzator, modelul este echipat cu unul dintre panourile AMOLED, un secret utilzat de Samsung pentru a oferi utilizatorilor culori vii si un negru infinit.