Exista in lume cateva obiective turistice atat de cunoscute, incat oricine de pe aceasta planeta le-ar recunoaste si si-ar dori sa le viziteze.

Laguna Albastra, Islanda

Islanda este, fara indoiala, una dintre cele mai bune destinatii de calatorie. Destinatia numarul 1 din Islanda este Laguna Albastra. Anul trecut, a avut un numar record de vizitatori internationali, 700.000.

Laguna Albastra este un centru spa geotermal natural scufundat intr-un camp de lava si cunoscut pentru apele sale vindecatoare bogate in minerale. Insa parintii ar trebui sa fie atenti, deoarece copiii cu varsta sub 2 ani nu au voie sa intre in piscine.

Acropola Atenei, Grecia

Aceste ruine antice din Atena se remarca peste faleza pitoreasca a Greciei. In ciuda proiectelor de restaurare aflate in desfasurare, multimi de spectatori continua sa se deplaseze aici an de an. Comunitatea se pregateste pentru cei 4.5 milioane de vizitatori internationali din acest an.

Turnul Eiffel, Franta

Situat in inima Parisului, cel mai romantic oras din lume, Turnul Eiffel a devenit un simbol universal al calatoriilor. O vizita la Turnul Eiffel este in fruntea multor categorii – nu este surprinzator avand in vedere ca aproximativ 7 milioane de vizitatori pe an fac fotografii sub cladirea cu 81 de etaje.

Marele Zid Chinezesc

Considerat una dintre cele mai mari structuri artificiale din lume, Marele Zid Chinezesc se intinde pe mai mult de 21.000 de kilometri. Acesta primeste 10 milioane de turisti in fiecare an. In mod surprinzator, iunie este momentul cu cel mai mic trafic de oameni.

Marea Piramida din Gaza, Egipt

Poate fi surprinzator de aflat ca un desert pustiu din Orientul Mijlociu a devenit una dintre cele mai bune atractii turistice din lume.

Multi oameni doresc cu disperare sa viziteze Marea Piramida din Gaza, una dintre cele 7 minuni oficiale ale lumii antice. Mormantul care a fost construit in jurul anului 2500 i.Hr. este acum responsabil pentru primirea a peste 14,7 milioane de vizitatori pe an.