Inlocuirea unei saltele de pat necesita informare anterioara, pentru a face cea mai buna alegere. Calitatea saltelei o influenteaza si pe cea a somnului – asadar, pentru o odihna corecta, este nevoie de un pat confortabil.

Dupa aproximativ 7 ani de utilizare a saltelei, calitatea acesteia incepe sa scada, fiind nevoie de considerarea achizitionarii uneia noi. Specialistii CasaEduard.ro recomanda studiul atent al ghidului pentru saltelele cu spuma cu memorie, pentru a face cea mai buna alegere.

Tot ce trebuie stiut despre saltele de pat cu structura din spuma cu memorie

Confectionarea saltelelor din spuma cu memorie se face cu ajutorul unui material denumit viscoelastic. Acesta ofera avantajul mularii pe corp, avand in vedere presiunea ce se aplica pe saltea, precum si temperatura. Inaltimea saltelei difera, iar aceasta alegere se va face in functie de preferintele fiecaruia. Este bine de stiut ca de inaltimea saltelei depinde fermitatea acesteia.

Acest tip de saltele aduce beneficii majore calitatii somnului sustinand o pozitie corecta a corpului. Aceasta pozitie corecta se refera la coloana si gat, care trebuie sa dispuna de confort sporit, mai ales in timpul odihnei. Si temperatura mentinuta de saltelele cu spuma de memorie contribuie la odihna.

Alcatuirea unei astfel de saltele se imparte in doua straturi: spuma din partea de jos denumita poliuretanica, ce are deasupra sa un alt strat constituit din spuma cu memorie. Duritatea saltelei este influentata de stratul din partea de sus – cu cat este mai inalt, cu atat creste si duritatea. Specialistii sfatuiesc optarea pentru un strat de aproximativ 5cm pentru o pozitie corecta.

Saltele de pat | Saltele | CasaEduard.ro

saltele de pat

Persoanele care prezinta alergii trebuie sa opteze pentru o saltea organica peste care sa alature o husa din aloe vera sau bumbac organic. Acestea au rolul de a suprima simptomele alergice si de a stopa transpiratia. In ceea ce priveste efectul cu aloe vera asupra pielii in contact cu salteaua, microcapsulelor din aceasta planta li se administreaza solutii care inlatura acarienii si microbii, de aceea oferind doar beneficii privind salteaua.

Pentru o intretinere cat mai corecta si pe termen lung a saltelei, este benefica o protectie special destinata. Aceasta husa protejeaza salteaua si ii mentine calitatea cativa ani.