Sanatatea dentara este la fel de importanta ca si sanatatea generala a organismului, motiv pentru care medicii dentisti promoveaza atat de mult rolul pe care il are igiena dentara corect efectuata, precum si consultatiile stomatologie periodice, efectuate cu rol profilactic.

In acest fel pot fi prevenite numeroase afectiuni dentare sau pot fi identificate unele aflate in stadii incipiente, care in caz contrar pot avea efecte negative puternice asupra danturii. De exemplu, o carie netratata la timp poate duce la necesitatea unei extractii dentare.

Cand sunt efectuate extractii dentare?

Cu toate ca medicii stomatologi apeleaza la extractia dentara numai daca alte tratamente stomatologice au esuat in tratarea problemelor dentare ale pacientilor, exista anumite situatii in care extractiile reprezinta singura solutie pentru sanatatea danturii.

Astfel ca pe langa cariile foarte avansate, o infectie dentara care nu poate fi indepartata complet prin nicio alta metoda poate fi tratata prin intermediul unei extractii dentare, aceasta fiind necesara si in unele tratamente ortodontice. De asemenea, pacientii se prezinta la cabinetul PlazaDent.ro pentru extractie dentara si in cazul in care se confrunta cu o masea de minte care face probleme, fie nu poate erupe, fie a erupt partial si faciliteaza acumularea de resturi alimentare si bacterii la nivelul gingiei, care duc in timp la dezvoltarea unor infectii si afectiuni gingivale.

Ce solutii de restaurare dentara exista?

In urma extractiilor dentare, cei mai multi pacienti se vor confrunta cu goluri la nivelul danturii, care vor afecta atat aspectul estetic al acesteia, cat si functionalitatea. Astfel ca inlocuirea dintilor lipsa este esentiala. Pentru aceasta, exista numeroase solutii de restaurare dentara, de la bine cunoscutele proteze dentare – folosite in cazul unui numar mare de dinti lipsa – la puntea dentara sau implantul dentar, unul dintre cele mai moderne si eficiente tratamente de restaurare dentara.

Extractii dentare | implant dentar in Bucuresti | PlazaDent.ro

Extractii dentare

Pentru un astfel de tratament cu implant dentar in Bucuresti, locuitorii Capitalei pot apela la serviciile clinicii Plaza Dent, una dintre cele mai moderne din oras.

Drept urmare, functionalitatea si estetica danturii sunt redate, noii dinti fiind foarte asemanatori cu cei naturali.