Daca oamenii spun ca nu le place un anumit tip de caine, ar putea exista un motiv stiintific in spatele acestei pareri. La fel cum exista multe tipuri de personalitati la oameni, exista si in cazul cainilor – unele dintre acestea fiind compatibile cu anumite persoane, iar altele nu. Acest ghid prezinta principalele trasaturi de personalitate care trebuiesc cautate la o rasa de caine inainte ca noul membru al familiei sa fie adus acasa.

Patru tipuri de personalitati si rasa de caine potrivita fiecareia

  • Persoanele ordonate, interesante si harnice – ei prefera linistea in timp ce toti se distreaza si se dezlantuie. Apreciaza valorile traditionale si respecta munca grea (de care nu se tem). Ei cred ca toata lumea are un rol important de jucat pentru a mentine societatea functionand corect. Prefera intotdeauna un moment alaturi de o carte buna sau un podcast preferat – este modul in care isi reincarca bateriile. Cainii potriviti acestei personalitati trebuie sa fie siguri pe sine, respectuosi, de incredere si politicosi, odata ce au fost dresati. Rasele potrivite sunt: Pekingese, Japanese Chin, Tibetan Spaniel, English Toy Spaniel, Boston Terrier, Chinese Crested, Bull Terrier sau Shih Tzu.
  • Persoanele darnice, care se ofera voluntare, le place sa ii ajute pe ceilalti – incearca sa faca bine si sa lase o influenta buna in orice loc. Cainele acestei persoane trebuie sa fie loial, ascultator, intelignt, bland, sa indrageasca interactiunea umana. Rasele de caini sunt: German Shephard, Dutch Shephard, Belgian Sheepdog, Bichon Frise, Maltese, Havanese sau Bolognese.
  • Persoanele sociabile, ambitioase si care se adapteaza usor situatiilor – sunt optimisti, atrag in mod natural oamenii, au o abilitate de a citi ceilalti oameni si au o multime de prieteni. Rasa de caine perfecta pentru ele este descrisa ca fiind aventuriera, activa, jucausa si curioasa: Beagle, English Foxhound, American Foxhound, Rhodesian Ridgeback, Harrier, Brussels Griffon sau Basset Hound.
  • Persoanele creative, care vad diferit lumea, le place sa se inconjoare de lucruri frumoase, semnificative si au simtul umorului – au nevoie de un caine pasnic, relaxat. Ar putea fi: Shiba Inu, Australian Shepherd, English bulldog, Hokkaido, Akita, Kishu Ken, Shikoku, Border Collie, Miniature American Shepherd sau Dutch Sheepdog.