Seniorii si persoanele cu mobilitate redusa au nevoie de echipamente medicale speciale, astfel incat sa isi pastreze un grad cat mai mare de independenta sau sa poata fi ingrijite in mod corespunzator. Astfel, un pat electric de spital este proiectat pentru a oferi un grad sporit de confort pacientilor, chiar si cand acestia beneficiaza de ingrijiri la domiciliu.

Pat electric spital – specificatii si functii importante

Pentru a alege patul potrivit, este important sa se tina cont de specificatiile si caracteristicile fiecarui model. Furnizorii de echipamente medicale, asa cum este si TesaMedical.ro, ofera o gama variata de produse, astfel incat sa existe o varianta potrivita pentru fiecare pacient.

Primul lucru ce trebuie luat in considerare atunci cand se alege un pat electric este mecanismul sau de ajustare. Acesta permite stabilirea inaltimii, unghiului de inclinare a spatelui si a picioarelor, cu ajutorul  unui panou de comanda, ceea ce ajuta la prevenirea accidentelor si la imbunatatirea circulatiei sangelui. Este important sa poate fi controlat, cu usurinta, atat de pacient cat si de persoanele care se ocupa de ingrijirea acestuia.

Ulterior, e recomandat sa se verifice tipul de saltea, precum si materialele din care aceasta este fabricata. Cel mai indicat este ca saltelele sa fie antimicrobiene si antibacteriere pentru prevenirea aparitiei acarienilor de praf. In timp, acestia pot ingreuna respiratia, fiind de-a dreptul periculosi pentru persoanele care se confrunta cu afectiuni respiratorii. Nu in ultimul rand, patul trebuie sa fie sa fie construit din materiale durabile si usor de curatat pentru a mentine un mediu steril.

Pat electric de spital | carucior cu rotile | TesaMedical.ro

Pat electric de spital

Accesorii si optiuni suplimentare

Paturile electrice de spital pot fi echipate cu diverse accesorii care imbunatatesc functionalitatea si asigura un grad ridicat de confort. De exemplu, barele de protectie laterale reprezinta elemente de siguranta care previn accidentarile nedorite. Pe de alta parte, o banca de transfer poate ajuta pacientul sa se mute mai usor intr-un carucior cu rotile.

In concluzie, un pat electric de spital reprezinta un dispozitiv medical util pentru ingrijirea chiar si la domiciliu a seniorilor sau persoanelor cu mobilitate redusa.