Cei care locuiesc la casa si dispun de o curte mica in fata sau in spatele locuintei lor, se pot declara binecuvantati pentru ca se pot bucura oricand de cateva ore in aer liber, de o priveliste frumoasa si de satisfactia de a vedea plantele cultivate crescand.

O gradina cu o suprafata de dimensiuni modeste nu ii va impiedica pe proprietari sa faca toate lucrurile pe care le pot face intr-o gradina mai vasta, de aceea trebuie sa inspire din idei de amenajare pentru o curte mica, pentru a crea impresia unui spatiu mai mare.

Curtea este ca o camera exterioara unde proprietarii se relaxeaza, mananca sau si primesc musafirii

Daca proprietarii se vor gandi la curte ca si la o camera exterioara pe care trebuie sa o amenajeze astfel incat sa devina un spatiu de relaxare, in care sa ia masa cu prietenii sau in care o sa primeasca musafirii, amenajarea va fi perfecta.

Jumatate de amenajare este facuta daca multe din regulile de design valabile pentru interiorul unei case se aplica si in amenajarea unei curti mici. De aceea, principalul element pe care proprietarii trebuie sa il stabileasca este stilul decorativ.

Atat gardul, cat si mobilierul de gradina, ghivecele sau suporturile pentru plante trebuie sa se potriveasca cu celelalte astfel incat aspectul sa fie unul coerent. Se pot marca aleile din gradina cu piatra ornamentala in culoarea similara folosita la placarea peretilor exteriori ai casei pentru o decorare mai placuta.

De asemenea, este foarte important sa se respecte reperele principale ale stilului ales. Intr-o curte mica, rustica, trebuie sa se gaseasca mobilier din lemn, ghivece din lut si plante mai putin sofisticate, in timp ce in curtea mica si moderna trebuie sa se gaseasca mobilier de gradina confortabil cu linii simple, cu vegetatie arhitecturala si cu plante cu frunze lungi si tepoase.

In curtile mici orientale se pot gasi elemente din bambus, muschi, licheni, pietre cu forme nefinisate si scaune scunde sau pufuri de exterior.

Alegerea mobilierului adecvat pentru amenajarea unei curti mici

Inainte de a alege mobilierul pentru o curte mica, este important ca proprietarii sa ia in calcul si folosirea unor oglinzi care amplifica vizual spatiul, un truc ideal nu doar intr-o camera mica, ci si intr-o curte mica.

Alegerea mobilierului de gradina este o etapa importanta in amenajarea curtii mici pentru ca fiecare element va trebui sa se integreze din punct de vedere estetic, iar proportiile sa tina seama si de dimensiunile gradinii.

Proprietarii pot opta pentru mobilier de gradina multifunctional, pentru a nu aglomera o curte mica. De exemplu, o masuta cu un cadru solid din ratan si aluminiu poate deveni un element extraordinar cu ajutorul unei perne de sezut, iar un fotoliu extensibil de exterior din fibre acrilice se poate transforma oricand intr-o saltea. Di varianta meselor, scaunelor si bancilor pliabile este una potrivita pentru ca acestea pot fi manevrate usor si folosite numai atunci cand este cazul.