Niciodata nu este prea devreme sa cititi copilului. Exista o convingere crescanda ca cititul inca din perioada intrauterina, ajuta la dezvoltarea unei personalitati calme si a unui sentiment de siguranta. Desi este greu de crezut, toate informatiile acumulate in copilaria timpurie sunt deosebit de pretioase si influenteaza intregul proces educativ de mai tarziu.

De ce se intampla acest lucru? Pentru ca, in mare parte, creierul se dezvolta in primii trei ani de viata, motiv pentru care bebelusii au nevoie de stimulare cognitiva la fel de mult cum au nevoie de hrana. Niciodata nu va putea fi vorba despre o suprastimulare venita din partea cartilor, ci doar de timp de calitate si nevoi implinite.

Bebelusii au nevoie sa auda cuvinte, iar autorii cartilor pentru copii sunt atat de buni in a adapta vocabularul pe intelesul celor mici. Prin citire, ei ajung sa auda o mare varietate de cuvinte si sa le inteleaga treptat. Una dintre cele mai stimulative activitati pentru copii este vorbitul. Ei au capacitatea de a raspunde unei voci cunoscute, in special a mamei, si chiar daca la inceput vor folosi sunete nedefinite, in timp vor aparea si cuvintele.

Copiii care stiu cum functioneaza cartile, care sunt obisnuiti sa asculte povesti si poezii si care vad cartile ca pe o parte normala a vietii, au mai multe sanse de a avea un start bun la scoala, iar acest lucru este dovedit stiintific.

Pentru a starni dragostea fata de carti, alegeti un loc confortabil in care sa cititi. Bebelusii au nevoie de carti cu imagini mari si colorate, iar pe masura ce cresc, introduceti si pagini cu text pe care sa-l cititi astfel incat sa poata vizualiza in acelasi timp. Dupa ce timpul de lectura face parte din rutina, faceti acest lucru cu doua carti: una pentru dumneavoastra si una pentru copil. La final impartasiti cele citite. Pentru a ajunge cu succes la acest ultim stadiu, cititul trebuie sa fie o activitate constanta inca din perioada intrauterina a copilului. Expunerea timpurile la carti nu poate decat sa aduca numai beneficii.

Carti ieftine de vanzare | printrecarti.ro

carti ieftine de vanzare

Gasiti carti ieftine de vanzare, pentru toate varstele si despre toate subiectele, la Printre Carti, un anticariat online foarte apreciat si vizitat de cititori. Accesati Printrecarti.ro si bucurati-va de preturile mici si marea varietate de carti!