Din pacate, numarul pacientilor care se prezinta in clinicile stomatologice fara dinti sau cu foarte putin dinti ramasi, pe care medicii sunt nevoiti sa realizeze o lucrare stabila este foarte mare. Acesti pacienti sunt nevoiti sa apeleze la varianta unei proteze dentare in sector 2, astfel incat sa acopere toti dintii lipsa.

Cei mai multi dintre pacienti sunt inspaimantati de momentul in care vor fi nevoiti sa poarte o proteza dentara la batranete, fie ea mobila sau fixa, partiala sau totala. Dar lucrurile nu trebuie sa fie percepute asa. In lume, milioane de oameni poarta proteza, chiar si persoane tinere si duc o viata normala, fara dureri, complicatii, restrictii alimentare sau grija ca sunt priviti intru in mod diferit de catre celelalte persoane.

Acomodeaza-te intai cu ideea purtarii unei proteze dentare in sector 2, apoi cu proteza

Inainte ca pacientii sa se acomodeze cu purtarea unei proteze, acestia trebuie sa aiba in vedere ca trebuie sa se acomodeze cu ideea ca vor purta o proteza dentara care sa le inlocuiasca dintii lipsa. Proteza se va dovedi o varianta salvatoare pentru ca pacientii sa poata manca, zambi, vorbi si rade din nou cu incredere, activitati care nu sunt posibile in cazul in care bresele dentate sunt foarte mari.

Pentru inceput, pacientii trebuie sa se inarmeze cu calm, rabdare si perseverenta pentru ca va dura cateva zile pana la cateva saptamani pana cand organismul se va obisnui cu proteza proteza. Pacientii care se prezinta in clinica stomatologica in sector 2 trebuie sa tina cont ca proteza este un corp nou, strain, pe care la inceput organismul il poate respinge. Aceasta respingere a protezei se manifesta prin senzatia de voma, prin ignit si prin refuzul mancarii. Pacientii trebuie sa isi exerseze muschii fetei in mod regulat in fata oglinzii, sa citeasca un ziar sau dintr-o carte cu voce tare atunci cand sunt singuri si sa se obisnuiasca sa poata vorbi si zambi public cu proteza fara a se teme ca cineva va sesiza vreo schimbare.

Pierderea danturii este un soc pentru intregul organism. De aceea, muschii fetei necesita o usoara reeducare pentru a se comporta in mod natural. Aceste exercitii ii vor ajuta pe pacienti la fixarea dispozitivului medical realizat de personalul medical Elveto-Dent.ro si la recapatarea increderii in sine.

Proteze dentare in sector 2 | clinica stomatologica in sector 2 | Elveto-Dent.ro

proteze dentare in sector 2

In plus, pacientii trebuie sa se pregateasca si psihic pentru noua experienta si sa ia in calcul faptul ca alimentele vor avea alt gust in primele zile deoarece nu va fi posibil ca cerul gurii sa participe la procesul masticator, fiind acoperit de o pelicula. Pentru a evita posibila ranirea a gingiilor, este recomandat ca pacientii sa foloseasca dintii laterali pentru masticatie.

In cazul in care apar leziuni cauzate de proteza in primele zile de purtare, acestea trebuie tratate folosind apa de gura cu clorhexidina. Nu in ultimul rand, in primele saptamani de purtare a protezei, pacientii trebuie sa opteze pentru alimente usor de mestecat care nu se lipesc pe dinti, la temperaturi echilibrate fara a consuma lichide si alimente foarte fierbinti.