Preventia este cea mai avantajoasa pentru soferi: in acest fel, masina ajunge intr-un service auto din Bucuresti doar pentru verificari si intretinere, nu pentru reparatii majore.

De-a lungul anilor, multi romani au preferat sa cumpere vehicule care au cutia de viteza automata.

Confortul de a nu fi nevoiti sa schimbe vitezele pare a fi un mare avantaj pentru multi soferi, mai ales pentru cei care au dificultati cu sincronizarea, blocand traficul. In orice caz, masina automata este alegerea cel mai des intalnita mai ales in ceea ce ii priveste pe soferii din orasele mari si aglomerate, precum Bucuresti.

Structura de baza a cutiei automate de viteze

Inainte de a intelege altfel de informatii despre cutia automata de viteze, soferii ar trebui sa cunoasca semnificatia fiecarei pozitii care fac parte din modul sau de functionare:

  • P (parcare): este pozitia utilizata pentru a stationa/ opri. Aceasta treapta impiedica miscarea masinii, chiar si in rampe sau pante, fara ca frana de mana sa fie actionata;

  • R (reverse): inseamna mersul inapoi si este simplu de asociat, deoarece corespunde pozitiei R a unei cutii de viteze manuale;

  • N (neutru): trebuie acordata o atentie sporita acestei trepte, deoarece cutia de viteze nu va fi blocata, dar transmisia este slabita, iar fara frane masina se poate deplasa;

  • D (drive): cutia de viteze automata va actiona fiecare dintre treptele de viteza de la sine, in pozitia inainte.

Cum se foloseste cutia de viteze automata? Obiceiuri nesanatoase care vor necesita reparatii la un service auto

Serviciile de reparatii masini in Bucuresti de la Nord Garage sunt oferite doar de mecanici pregatiti. Cu toate astea, se recomanda intretinerea corecta a cutiei automate, pentru ca defectiunile sa nu fie majore.

Reparatii masini in Bucuresti | service auto din Bucuresti | NordGarage.ro

Cutia de viteze automata

Cu toate ca o cutie automata poate oferi soferului siguranta sporita in timpul condusului, nu cu totii stiu sa o manipuleze corect fara a deteriora starea masinii. Prin urmare, sunt recomandate urmatoarele:

  • nu se foloseste pozitia neutru la coborarea in panta;

  • pozitia „P” se foloseste cand masina este oprita;

  • nu se trece in pozitia „R” in timpul deplasarii.

Defectiunile sau uzura sunt inevitabile la un moment dat, insa NordGarage.ro ofera servicii complete pentru masina, asa ca soferii nu trebuie sa se ingrijoreze.