Medicii si asistentele trebuie sa se asigure ca, pe langa uniformele medicale potrivite achizitioneaza si saboti medicali de calitate, pe care sa ii poarte la locul de munca. Incaltamintea este vitala pentru desfasurarea activitatii in conditii optime, iar in randurile urmatoare, cei aflati in cautarea unor saboti pot descoperi de ce este important sa poarte astfel de incaltari in spitale sau in cabinetele medicale.

Suport corespunzator pentru picioare

Pentru inceput, personalul medical trebuie sa stie ca sabotii sunt creati special pentru a le oferi un suport excelent pentru picioare. Mai exact, incaltamintea poate realinia laba piciorului si, in acelasi timp, amortizeaza socul din timpul mersului. Avand in vedere ca asistentele si doctorii au ture destul de lungi de lucru, au nevoie sa poata calca foarte corect, pentru a nu obosi repede.

Ameliorarea durerilor de picioare

In medie, orice persoana face intre 5.000 si 10.000 de pasi. De aceea, sabotii trebuie sa fie adaptati pentru picior cat mai atent. Sabotii medicali ofera degetelor de la picioare suficient spatiu in timpul deplasarii, fara a provoca disconfort. In plus, sabotii sunt creati astfel incat sa fie destul de largi, pentru ca piciorul sa nu se frece de incaltaminte. Cat despre talpa, ea este una moale, care se pliaza perfect pe forma picioarelor.

O circulatie buna a sangelui

Un alt motiv pentru care sabotii medicali sunt recomandati pentru a fi purtati de catre personalul medical este acela ca incaltamintea ajuta la prevenirea starii de sensibilitate de la nivelul picioarelui. Daca circulatia sangelui este mai slaba, asistentele si medicii pot rezolva aceasta problema cu ajutorul sabotilor potrivit. Irigarea sanguina este astfel incurajata in permanenta, atat in timpul mersului, cat si in timpul pauzelor.

Corectarea problemelor ortopedice

Sabotii pot fi utilizati inclusiv pentru corectarea problemelor de ordin ortopedic. Ei pot ajuta persoanele care au defecte de forma, pentru ca folositi pe termen lung, pot corecta modul in care stau picioarele in timpul mersului.

Recuperarea mobilitatii

Nu in ultimul rand, purtarea sabotilor medicali poate juca un rol foarte important in recuperarea mobilitatii. In acest caz, incaltamintea poate fi purtata inclusiv de catre pacienti, mai ales de cei care au probleme in a se deplasa in mod corespunzator. Persoanele care se confrunta cu fasciita plantara, picior plat ori bataturi, pot lua in calcul folosirea sabotilor in timpul mersului prin casa.

Saboti medicali | uniforme Cherokee | www.medifashion.ro

uniforme Cherokee

Pe langa numeroase tipuri de modele de saboti, personalul medical poate gasi pe site-ul www.medifashion.ro si uniforme Cherokee, care sunt create din materiale speciale, antimicrobiene, dar si o gama larga de accesorii utile pentru asistente si medici. Pentru a-si desfasura activitatea in conditii cat mai bune, persoanele din domeniul medical trebuie sa fie pregatite sa trateze pacientii in mod eficient, dar si sa reziste turelor indelungate de la spital ori din cabinetul medical.