Un despicator de lemne poate fi o investitie utila pentru cei care au nevoie sa taie si sa pregateasca lemnul pentru focul din soba, semineu, centrala termica pe lemn sau boiler, achizitia acestuia prezentand o serie de avantaje pentru persoanele care aleg sa foloseasca lemnul drept combustibil pentru sursa de incalzire.

Alaturi de alte echipamente si utilaje necesare unei gospodarii pentru iarna, despicatoarele de lemne fac parte din oferta bogata de produse de la Ruris, ce poate fi accesata pe site-ul Ruris.ro, fiind orientata catre introducerea tehnologiei moderne in viata de zi cu zi a individului si in eficientizarea muncii, atat in gospodarie, cat si in afaceri in mediul rural sau urban.

Avantajele folosirii unui despicator de lemne

Un despicator de lemne poate taia si despica rapid si eficient lemnul, economisind timp si efort in comparatie cu taierea manuala sau cu utilizarea unui topor. In acelasi timp, taierea automata a bustenilor se face in siguranta, aparatele fiind dotate cu mecanisme de protectie a utilizatorului.

Un despicator de lemne poate pregati lemnul in bucati de dimensiuni si grosimi uniforme, ceea ce il face mai usor de stocat si de ars. Costul achizitiei este desigur mai ridicat, iar, daca nu exista cantitati foarte mari de lemn, se poate apela mai degraba la motoferastraie electrice sau pe combustibil.

Despicator de lemne | tocator de crengi | Ruris.ro

Despicator de lemne

Tocatorul de crengi, un ajutor de pret in gradina si livada

Iarna este anotimpul in care natura se odihneste, la fel si copacii din livada, culturile insamantate din toamna si chiar si solul. Este perioada optima in care se poate adauga un strat de ingrasamant natural vegetal pe pamantul din gradina. Fie ca se imprastie direct lemn maruntit pe sol, fie ca lemnul este pregatit impreuna cu alte resturi in compost, un tocator de crengi este intotdeauna binevenit in gospodarie.

Venirea primaverii impune toaletarea copacilor, din care rezulta o multime de crengi care nu trebuie irosite, ci folosite in circuitul natural al gradinii sau livezii ca ingrasament, daca sunt tocate corespunzator.

In orice anotimp, pentru solutii ingenioase in gospodarie sau pentru micile afaceri in zona rurala, Ruris ofera echipamente si aparatura, disponibile in cele peste 200 de magazine partenere raspandite in toate zonele tarii.