Dieta militara este in prezent una dintre cele mai populare „diete” din lume si pretinde ca ajuta oamenii sa pierda rapid din greutate – pana la 10 kilograme intr-o singura saptamana. Dieta militara este, de asemenea, gratuita, nu exista nicio carte, niciun produs scump si niciun supliment pe care trebuie sa il cumperati. Dar chiar functioneaza aceasta dieta si merita, oare, sa fie incercata? Acest articol explica tot ceea ce trebuie sa stiti cu privire la beneficiile oferite de dieta militara.

Numita si dieta de 3 zile, aceasta este o dieta care ajuta la scaderea in greutate intr-un timp foarte scurt.

Planul implica tinerea unui regim de masa de 3 zile, urmat de 4 zile libere, iar ciclul saptamanal se repeta pana cand se atinge greutatea ideala. Sustinatorii dietei spun ca aceasta a fost pusa la punct de catre nutritionistii din armata americana, pentru a-i ajuta pe soldati sa ajunga rapid in forma. Cu toate acestea, adevarul este ca dieta nu este afiliata niciunei institutii militare sau guvernamentale. Dieta militara este cunoscuta si sub alte cateva nume, inclusiv dieta marinei, dieta armatei si chiar dieta de inghetata.

Dieta militara de 3 zile este, de fapt, impartita in 2 faze pe o perioada de 7 zile. Pentru primele 3 zile, trebuie urmat un plan de masa redus pentru micul dejun, pranz si cina. Nu exista gustari intre mese. Consumul total al caloriilor in aceasta faza este de aproximativ 1.100-1.400 de calorii pe zi, cu mult mai putin decat aportul mediu necesar unui adult.

Pentru celelalte 4 zile ale saptamanii, oamenii sunt incurajati sa manance sanatos, dar sa continue sa isi mentina consumul scazut de calorii. Sustinatorii dietei spun ca se poate repeta dieta de atatea ori cat este necesar pentru a ajunge la greutatea dorita.