Uniformele medicale fac parte din identitatea medicilor, a asistentelor si a altor categorii de personal medical. Un halat medical colorat, pe langa faptul ca este un echipament de protectie si de siguranta, permite, de asemenea, identificarea cadrului medical in functie de departamentul spitalului in care lucreaza.

Atunci cand vine vorba de alegerea tinutei profesionale, fie ca este vorba de tunica medicala, de pantalonii medicali sau chiar de halatul de laborator, trebuie sa se aiba in vedere ca aceasta trebuie sa fie confortabila, cu culori care sa se potriveasca cu zona de lucru, iar tipul de tesatura trebuie sa fie confortabil pentru piele.

Uniforma medicala este un instrument de lucru important pentru orice lucrator din sectorul medical, deoarece ofera toata siguranta si confortul de care este nevoie.

Care este importanta hainelor medicale de lucru?

Este important ca profesionistii din domeniul medical (medici, chirurgi, asistente medicale si asistenti medicali etc.) sa poarte imbracaminte medicala pentru a se proteja de toate riscurile posibile de infectie. Halatele, tunicile si pantalonii medicali sunt esentiale, deoarece protejeaza hainele personalului medical de fluide si de infectiile transmisibile in timpul vizitelor la pacienti sau in sala de operatie.

Unitatile medicale sunt expuse la boli contagioase, iar cu uniformele de lucru potrivite, siguranta si sanatatea personalului medical sunt garantate. In plus, pacientii pot avea o experienta pozitiva intr-o unitate medicala daca personalul poarta uniforma medicala potrivita. Exista intotdeauna o uniforma potrivita pentru fiecare ocazie si poate fi gasita in magazinul online MediFashion.ro.

Halat medical colorat | bonete chirurgicale | MediFashion.ro

Halat medical colorat

Din ce este facuta imbracamintea medicala?

O uniforma medicala, indiferent daca este destinata unui asistent medical, infirmier, medic, chirurg sau alt profesionist din domeniul sanatatii, consta de obicei din pantaloni medicali si o tunica sau halat medical. Pe langa acestea, exista si alte echipamente de protectie, cum ar fi incaltamintea medicala (saboti medicali, crocodili etc.), bonete chirurgicale si halate. Toate acestea sporesc gradul de siguranta si de confort pentru cadrele medicale.

In concluzie, la alegerea uniformelor medicale trebuie sa se aiba in vedere intotdeauna 3 notiuni fundamentale: igiena, siguranta si confort. In cazul in care codul vestimentar al unitatii de sanatate o permite, se poate adauga putina culoare, doar pentru a inveseli viata de zi cu zi a pacientilor.