Pentru o dantura sanatoasa, este recomandat sa se mearga la un control stomatologic de doua ori pe an, ocazie cu care pot fi efectuate proceduri medicale precum periajul profesional sau detartrajul, proceduri ce pot fi efectuate si in cabinetul stomatologic din Iancului – Elveto Dent. Acestea vin sa completeze o igiena dentara corecta, facuta acasa. Astfel este obtinut zambetul dorit, dar si protectie impotriva unor afectiuni dentare precum cariile, boli parodontale sau chiar pierderea dintilor.

Una dintre cele mai solicitate proceduri stomatologice non-invazive, detartrajul consta in indepartarea depozitelor de tartru si a placii bacteriene de la nivelul dintilor cu ajutorul unor instrumente specifice. Pentru un astfel de serviciu, pacientii pot apela la clinica Elveto Dent, ai carei medici stomatologi au ca obiectiv oferirea de tratamente si solutii pentru orice tip de problema cu care se confrunta pacietii lor.

Tartrul si detartrajul – informatii generale

Tartrul este format din depunerile repetate a placii bacteriene ce apare dupa fiecare masa. Acesta este de doua tipuri: tartru supragingival – are o culoare alb-galbui dar se poate transforma in maroniu inchis daca nu este curatat – si tartru subgingival – are o culoare inchisa si o duritate crescuta.

Pentru eliminarea acestuia exista o metoda moderna ce utilizeaza un dispozitiv electric, cu ultrasunete, detartrajul fiind recomandat sa se realizeze o data la 6 luni. Aceasta procedura este, in general, nedureroasa, insa exista riscul de a sangera, deoarece se lucreaza in jurul gingiei, uneori fiind semnalate de catre pacienti si o sensibilitate la rece sau la cald. Insa toate acestea difera de la caz la caz, fiecare individ fiind unic.

Detartraj in sectorul 2 | cabinet stomatologic din Iancului | Elveto-Dent.ro

cabinet stomatologic din Iancului

Principalul avantaj al apelaraii la procedura de detartraj in sectorul 2, la clinica Elveto Dent este ca protejeaza impotriva bolilor parodontale (parodontoza) care determina pie rderea dintilor. Acumularile excesive de tartru conduc la ruperea ligamentelor dento-parodontale, provocand astfel mobilitate dentara, durere, sangerare si respiratie urat mirositoare.

O parte din avantajele procedurii de detartraj se regasesc si pe site-ul Elveto-Dent.ro unde pacientii pot lua legatura si cu medicii specialisti, in vederea programarii pentru o consultatie si stabilirea pasilor ulteriori.