Inainte de a colabora cu o echipa de cumparatori de carti vechi, persoanele care solicita aceste servicii au numeroase nelamuriri in ceea ce priveste modul in care se desfasoara tranzactia si ceea ce se va intampla cu obiectele atat de pretioase, cu o valoare culturala impresionanta dupa ce sunt vandute.

Cartile in format fizic sunt usor de vandut de cei care le detin in numar foarte mare, iar aceasta activitate, desi nu poate fi privita ca si o afacere sau o profesie, aduce numeroase beneficii.

Ce se intampla cu volumele de carti dupa ce sunt citite si cand trebuie chemata echipa de cumparatori de carti vechi?

De regula, dupa ce cartile sunt parcurse, cititorii le depoziteaza pe rafturile bibliotecii, unde raman ani sau poate zeci de ani fara sa le mai rasfoiasca nimeni, niciodata. Atunci cand se strange un numar suficient de mare de volume de carti incat sa ocupe un spatiu impresionant in biblioteca, proprietarii pot opta pentru colaborarea cu un anticariat care cumpara carti pentru a scapa de volumele in plus.

Ce avantaje au persoanele care opteaza pentru vanzarea cartilor catre un anticariat?

Avantajele obtinute de cei care prefera sa scape de “cimitirul” de carti din locuinta sunt:

  • Financiare – prin vanzarea cartilor proprietarii obtin sume de bani care pot fi reinvestite in titluri noi de carti sau in altceva;
  • Etice – proprietarii de carti vechi isi dovedesc generozitatea prin faptul ca renunta la titlurile vechi pentru ca si alti cititori sa se bucure de ele.

Anticariat care cumpara carti | Cumparatori de carti vechi | Anticariat-Carti.com

anticariat care cumpara carti

Scuzele folosite de proprietarii de carti care nu isi golesc biblioteca cele mai des folosite sunt:

  • Lipsa de timp – aceasta scuza nu mai este valabila pentru ca reprezentantii anticariatului se deplaseaza la domiciliul solicitantilor la data si ora stabilite, fara a le afecta programul;
  • Carti prea vechi – aceasta scuza nu mai este valabila pentru ca reprezentantii Anticariat-carti.com cumpara carti de orice fel, atata timp cat sunt bine intretinute;
  • Carti din alte domenii decat beletristica – aceasta scuza nu mai este valabila pentru ca toate domeniile de carti sunt acceptate de catre cumparatori.