Pentru ca stomatologia si tehnica au evoluat atat de mult in ultimii ani, procedura de inserare implanturi dentare este din ce in ce mai solicitata de catre pacienti de toate varstele si conditiile sociale. Implantul dentar este necesar in cazul pacientilor edentati total cu reflex de voma accentuat care nu permite purtarea unei proteze totale, dar si in cazul pacientilor cu edentatii laterale, unde inlocuirea dintilor lipsa este imposibila prin lucrari fixe.

De asemenea, pacientii care refuza tratamentul endodontic si sacrificarea de tesut dentar a dintilor limitanti bresei edentate sunt candidatii perfecti pentru implanturi dentare.

Cum influenteaza atrofia osoasa succesul unor implanturi dentare?

Succesul unui implant dentar in Bucuresti, la Implantologiesector4, ca in orice alta clinica, este influentat in mod direct de atrofia osoasa. Daca dintele sau maseaua sunt pierdute de mult timp si pacientii amana vizita la medicul stomatolog, atunci cu siguranta protezarea prin implanturi nu mai poate fi realizata in mod corespunzator. Osul alveolar trebuie sa fie generos din toate punctele de vedere, atat ca si inaltime, cat si ca grosime pentru ca implantul sa fie un succes.

Contraindicatii pentru inserarea unui implant dentar

Aceste contraindicatii pot fi gasite de catre pacienti inclusiv pe site-ul de specialitate ImplantologieSector4.ro, astfel incat acestia sa afle cu siguranta daca sunt sau nu candidatii perfecti pentru un implant dentar sau daca mai bine si-ar indrepta atentia catre o alta metoda.

Implanturi dentare | Implant dentar in Bucuresti | ImplantologieSector4.ro

implanturi dentare

Medicul stomatolog trebuie sa urmareasca atat distanta pana la formatiunile anatomice, pana la care implantul trebuie plasat la o distanta de minim 2 mm de sinusul maxilar si de canalul nervului alveolar inferior. Cand inaltimea osului alveolar masurata pe radiografie este mai mica de 7 mm, nu se pot insera implanturi dentare, cel mai scurt avand lungimea de 6 mm.

Cand atrofia osoasa este foarte accentuata, insa pacientii doresc sa opteze pentru implanturi, se poate face o interventie chirurgicala premergatoare cu 5 luni inserarii, procedura denumita sinus lift, in care membrana sinusului este impinsa in sus si se insereaza granule de os artificial in spatiul nou creat, mentinand inaltimea osului alveolar.