In urma unei accidentari sau a unei afectiuni medicale, unele functii ale membrelor superioare pot avea de suferit, caz in care vor avea nevoie de ajutor tehnic care ajuta la indeplinirea unei functii care a devenit deficitara. Acest ajutor este oferit de o orteza de mana.

Ce face si cum poate fi de ajutor o orteza de mana?

In general, o orteza poate avea mai multe utilizari, de la suplinirea unei functii – cum ar fi sustinerea unei articulatii sau a unui muschi – la corectarea functiei, compensarea limitarii unui organ care functioneaza defectuos sau pentru a stabiliza o zona in perioada de recuperare.

De asemenea, o orteza poate fi statica sau stabilizatoare, o gama variata de astfel de dispozitive de reabilitare putand fi gasita in magazinul online de tehnica medicala Med-Tehnica.ro. Rolul de stabilizare permite efectuarea unei miscari care nu ar putea fi efectuata in mod normal fara acest ajutor extern. De exemplu, o orteza poate fixa o incheietura pentru a permite miscarea naturala a degetelor.

In unele cazuri, ortezele pot fi, de asemenea, articulate pentru a compensa o miscare care este dificil de realizat. De asemenea, acestea pot fi utilizate pentru a stabiliza o articulatie dureroasa. Drept urmare, acestea sunt folosite adesea de sportivii de performanta, dar nu numai, pentru a ameliora durerile articulatiilor in timpul antrenamentelor, precum si in perioadele de recuperare dupa o accidentare sau dupa o interventie chirurgicala.

Orteza de mana | ciorapi medicinali | Med-Tehnica.ro

Orteza de mana

Ce alte dispozitive de reabilitare mai pot fi folosite?

Daca ortezele pot fi folosite atat pentru membrele superioare, cat si pentru membrele inferioare sau chiar pentru coloana, acestea avand insa diferite forme pentru a se adapta zonei careia sunt destinate, o alta categorie de dispozitive de reabilitare care se dovedesc a fi utile este reprezentata de ciorapii medicinali, care pot fi folositi numai in cazul membrelor inferioare.

Acestia mai sunt cunoscuti si ca ciorapi compresivi, care au un efect de compresie asupra membrelor, fiind recomandati mai ales in cazul afectiunilor venoase, pentru ameliorarea simptomele de picioare grele, ale umflaturilor, ale venelor varicoase, ale edemelor sau ale flebitei.