Multe persoane folosesc nebulizatoare pentru a trata anumite afectiuni respiratorii, acestea dovedindu-si utilitatea indiferent de varsta utilizatorului. Atat nou-nascutii, cat si varstnicii, pot beneficia de tratamente cu aerosoli. Pe de alta parte, exista la fel de multe persoane care inca nu au folosit aparatul cu aerosoli si au o serie de intrebari despre acesta.

Nebulizatoare – ce sunt si cum functioneaza?

Nebulizatoarele sau aparatele de aerosoli sunt dispozitive medicale utilizate pentru a transforma un medicament lichid in vapori, pe care utilizatorul sa ii inhaleze prin purtarea unei masti. Transformate in vapori, medicamentele sunt inhalate si ajung mai rapid in plamani. In ceea ce priveste principiul de functionare, nebulizatorul transforma medicatia in picaturi minuscule prin intermediul unui compresor sau prin ultrasunete.

Pentru ce se foloseste un nebulizator?

Nebulizatorul este folosit pentru a administra tratament in cazul unor afectiuni respiratorii. Terapia cu aerosoli este recomadata in general pentru persoanele care sufera de astm bronsic, pneumonie, infectie respiratorie acuta, traheita, sinuzita, laringita si raceala. Prin terapia cu aerosoli, medicamentul ajunge direct in aparatul respirator, fara a mai trece prin stomac.

Ce medicamente pot fi folosite in terapia cu aerosoli?

De regula, acest tratament presupune un amestec intre anumite medicamente si ser fiziologic. Medicul este cel care indica tratamentul, precum si dozajul. De aceea, nu se recomanda utilizarea acestui dispozitiv fara recomandare din partea medicului.

Tesa Medical | Nebulizatoare | TesaMedical.ro

Tesa Medical

Proportiile trebuie sa fie respectate cu precizie maxima, iar dozarea corecta se face cu ajutorul unei seringi sau pipete. Cat despre durata tratamentului, aceasta este de aproximativ 10 minute, insa poate fi influentata de cantitatea medicamentului.

Cum se fac aerosolii la copii?

Deoarece terapia cu aerosoli poate fi recomandata si pentru bebelusi, parintii trebuie sa stie cum sa utilizeze corect nebulizatoarele. Copilul trebuie sa inhaleze vaporii cu ajutorul mastii, fara sa fie agitat sau sa planga. In magazinul Tesa Medical se gasesc aparate de aerosoli ideale pentru cei mici, in forme de animalute si in culori atractive, ideale pentru familiarizarea celor mici cu aceasta procedura.

Indiferent de varsta sau de afectiunea respiratorie ce necesita terapie cu aerosoli, din oferta magazinului TesaMedical.ro pot fi achizitionate nebulizatoare la preturi avantajoase, potrivite atat pentru adulti, cat si pentru bebelusi.