Labradorul – un caine pentru familii active

Cainele de rasa Labrador este o bomba de energie, iubitor si distractiv, un catel superior celorlalte rase, fiind cea mai populara rasa de caini din SUA. Venind intr-o varietate de culori, de la galben la negru ciocolatiu, acesti caini sunt considerati cele mai destepte animale de companie, potrivite pentru familiile cu copii.

Atlet, iubitor si jucaus la nesfarsit, acest caine va deveni curand un membru apropiat al oricarei familii. Indiferent daca sunteti in cautarea unui prieten cu care sa va jucati, un insotitor de plimbare sau un partener in orice activitate, Labradorul este o alegere excelenta!

Originari din regiunea Newfoundland, Canada, acesti caini au fost intial folositi ca ajutor in prinderea pestelui, fiind de mare folos vanatorilor si pescarilor. Au fost numiti „caini de apa” datorita rezistentei crescute la apa, folositi intens in porturi, dar si la vanatoarea de rate. La inceputul anilor 1800 s-au raspandit si pe continentul european, datorita nobililor englezi care au vizitat America.

In timp ce sunt extrem de altetici si mereu in forma, Labradorii Retriever sunt inca predispusi la cateva probleme comune de sanatate. Durata de viata a unui Labrador este de 10-12 ani, iar intelegerea problemelor cu care s-ar putea confrunta vor ajuta apartinatorul sa acorde si mai mare atentie semnelor transmise de caine.

La fel ca multi caini de talie mijlocie si mare, Labradorul este predispus displazieie de sold. Acest lucru se produce actunci cand articulatia prizei soldului nu se potriveste in mod corespunzator, ceea ce poate provoca dureri mari. De asemenea, Labradorii pot avea probleme ocupare pe masura ce imbatranesc. Cataractele sunt frecvente, la fel si displazia retiniana.

Acesti caini sunt cu adevarat minunati. Blana lor rezistenta la apa, dispusa in doua straturi, este perfecta pentru a respinge nu doar apa, ci si praful si murdaria. Urechile sunt, de asemenea, predispuse infectiilor, motiv pentru care daca au avut contact cu apa, este necesara uscarea temeinica a urechilor.

Alte probleme ar putea aparea la nivelul dintilor si unghiilor. Niciodata unghiile Labradorului nu ar trebui lasate sa creasca prea mult, deoarece cainele s-ar putea rani. La fel si dintii, ar trebui curatati in mod regulat pentru a avea parte de un caine fericit si sanatos.

Atasamentul cainelui fata de stapanul sau si increderea oferita, vor usura mult toate eforturile ce trebuie depunse in ceea ce priveste ingrijirea corecta si uneori istovitoare a unui Labrador!