Incadrata de doua golfuri pe insula de nord a Noii Zeelande, Auckland are peste 1.650.000 de locuitori, mai mult de un sfert din populatia tarii. Ceea ce inseamna ca, pe langa faptul ca este cea mai mare zona urbana din Noua Zeelanda este si cea mai populata.

Ocupat pentru prima data de maori in jurul anului 1350, orasul a fost apoi desemnat capitala tarii intre 1840 si 1865 si s-a dezvoltat rapid de la sfarsitul secolului al XIX-lea. Astazi, Auckland atrage atat kiwi (o porecla data noilor zeelandezi), cat si expatriati, in special din Asia si Europa. Plin de viata, cosmopolit si inconjurat de natura, acest oras din Noua Zeelanda are totul.

  • Sky Tower

Ca simbol, Sky Tower este pe toate fotografiile din Auckland si se ridica la 328 de metri, chiar in inima orasului. Inaugurat in 1997, de atunci a fost considerat cel mai inalt turn din emisfera sudica! Acest turn de observatie si telecomunicatii apartine complexului Sky City care gazduieste hoteluri, baruri si restaurante, un cazino si chiar un teatru.

Turistii pot avea o vedere de 360 de grade a regiunii de pe platformele si restaurantele Sky Tower sau pot avea parte si de putina adrenalina, testand Sky Jump (cadere libera) sau Sky Walk (plimbare in jurul turnului, la 192 metri inaltime)!

  • Zona Mt Eden si Eden Park

Mt Eden poarta numele vulcanului linistit din cartierul rezidential, care s-a dezvoltat la cativa kilometri de centrul orasului. Varful acestui vulcan si craterul sau sunt usor accesibile pe trasee de drumetii si ofera vederi minunate asupra intregului oras, facandu-l un loc ideal pentru a privi apusul soarelui. De la Mt Eden, se poate observa iconicul Eden Park, care este cel mai mare stadion din Noua Zeelanda si stadionul echipei de rugby All Blacks.

  • The Giapo

Printre locurile must-see din Auckland, se afla si The Giapo, unde creativitatea si inovatia sunt esentiale! La Giapo, situat in centrul orasului, nu se pune problema pentru turisti sa manance o simpla cupa de inghetata cu vanilie, inghetata devenind un material pentru a crea o opera de arta, nu numai pentru a o gusta. De asemenea, nu este nesemnificativ faptul ca Giapo este considerat cel mai bun „magazin de inghetata” din lume!