Masajul la bebelusi presupune cele mai sensibile si emotionante momente intre parinti si copii. Este o experienta minunata atat pentru parinti cat si pentru cei mici. Masajul ofera cele mai bune momente de liniste si de relaxare.

Masajul la bebelusi – ce presupune acesta?

Ei bine, ce presupune acest masaj? O mangaiere usoara pe fiecare parte a corpului celui mic. Masajul este cel mai bun mod pentru parinti de a petrece timp cu cel mic. In multe parti ale lumii, masajul pentru bebelusi este o traditie.

In camera in care i se va face celui mic masaj, trebuie sa fie cald, copilul bine odihnit, iar mama sau tata sa fie relaxati. Se recomanda masajul dupa baie. Atunci este cel mai bun moment. Daca cel mic este linistit, i se va putea masa corpul chiar si 20-30 de minute. Atingerile si mangaierile mamei il vor relaxa foarte mult pe micut.

Se considera ca masajul este cel mai frumos dar pentru bebelus oferit de parinti. In acele momente se poate relationa foarte bine cu cel mic. Nu este nevoie de anumite abilitati pentru a face un masaj la bebelus. Totul sta in delicatete.

Inainte sa inceapa sa vorbeasca, bebelusii comunica cu cei din jurul lor prin atingeri. Foarte frumos, nu? Un lucru foarte important este ca cel mic trebuie sa aiba parte de o dezvoltare fericita. De aceea este facut masajul.

Cel mic se bucura in fiecare zi de atingerile blande si iubitoare ale parintilor. Masajele permit micutilor sa se simta relaxati, lucru care le-ar imbunatati cu siguranta somnul. Conform Asociatiei Internationale, acesta ajuta la stimularea sistemelor circulatorii si digestive. De asemenea, poate usura si tensiunea musculara.

Inca un lucru important legat de masajul la bebelusi este ca acesta reduce plansul, alina congestia nazala si disconfortul oferit de cresterea dintilor, imbunatateste textura pielii, sporeste sistemul imunitar si ajuta la dezvoltarea tonusului muscular.

Deoarece masajul stimuleaza fluxul de sange, este excelent pentru imunitate si mentinerea copilului sanatos. Acest lucru este deosebit de benefic in perioada gripei. Acesta calmeaza sistemul nervos si este recomandat pentru bebelusii care au probleme cu somnul din cauza colicilor, deoarece ofera multa alinare.