Ingrijirea dintilor si gingiilor este foarte importanta pentru sanatatea generala a tuturor oamenilor. Exista o relatie directa intre ceea ce se intampla in gura si ceea ce se intampla in intreg corpul. Intr-adevar, mentinerea sanatatii orale bune poate impiedica turlburari medicale, cum ar fi diabetul zaharat, atacul de cord si accidentul vascular cerebral.

Ingrijirea orala slaba favorizeaza acumularea de bacterii de-a lungul liniei gingiilor, ceea ce creaza un paradis pentru dezvoltarea si inmultirea acestora. In plus, in mod frecvent lipsa periajului pot duce la situatii grave precum gingivita sau parodontita. In cele din urma, poate aparea pierderea dintilor, ceea ce nu este deloc de dorit.

Unul dintre obiceiurile care pot duce la degradarea dintilor este acela de a folosi dintii pe post de cutit, foarfeca sau deschizator de sticle. Cu siguranta, multi dintre oameni au incercat la un moment dat in viata sa sparga ceva sau sa deschida ceva cu ajutorul dintilor. Cu acest comportament sansele ca dintii sa se crape sau sa se fisureze este foarte mare.

Fumatul este unul din obiceiurile care afecteaza toti dintii si gingiile, iar acest lucru nu este o noutate. Cercetarile asociaza tutunul cu un risc crescut al aparitiei bolilor gingivale si a cancerului oral. Nicotina pateaza dintii si ofera gurii un miros neplacut permanent.

Din ce in ce mai multe persoane au obiceiul de a-si musca unghiile. Mai intai, ganditi-va la cate lucruri vin in contact cu degetele in timpul zilei. Cert este ca in decursul a 24 de ore, milioane de bacterii se acumuleaza pe maini si sub unghii, deci prin roaderea unghiilor nu faceti decat sa ingerati toate bacteriile prezente pe suprafata acestora.

Alimentele bogate in acizi pot deteriora foarte bine smaltul dintilor. Distrugerea smaltului creste in mod dramatic riscul aparitiei cariilor si a bolilor orale. Acelasi lucru este valabil si in cazul consumului de zahar. Acesta coreleaza cu niveluri mai ridicate de bacterii si toxine care intra in corp.

Cabinet stomatologic in Bucuresti | cabinetstomatolog.ro

cabinet stomatologic in Bucuresti

Daca sunteti in cautarea unui cabinet stomatologic in Bucuresti in care sa aveti parte de cele mai bune tratamente dentare si sfaturi pertinente, Dental Crown Health este, cu siguranta, cea mai buna alegere. Pe site-ul Cabinetstomatolog.ro puteti face programare la o consultatie, stiind sigur ca Dental Crown Health este locul in care stomatologia fara durere este o rutina!