Majoritatea oamenilor cunosc senzatia de sensibilitate a dintilor. Acest lucru se intampla, cel mai adesea, in timp ce savurati o cafea fierbinte sau o inghetata rece. Sensibilitatea apare atunci cand smaltul dintelui incepe sa se subtieze sau cand gingiile se retrag expunand dentina, testutul moale al dintilor, care este bogat in mici canale care conduc direct la nervii sensibili. Din fericire, dintii sensibili pot fi abordati si intariti cu obiceiuri sanatoase si ajutor profesional.

Printre comportamentele care pot sensibiliza dintii se numara si periajul dur, cel prea des sau cel realizat cu o perie prea abraziva. Acest obicei poate crea uzura excesiva pe dinti, rezultatul fiind descompunerea stratului de protectie al smaltului si expunerea canalelor directe catre nervi. Ideal ar fi periajul cu o periuta moale, aplicarea unei presiuni mai mici si o miscare circulara pe toata suprafata dintilor.

Apa de gura este foarte benefica si igienizeaza eficient intreaga cavitate orala. Cu toate acestea, o astfel de solutie cu un plus de acid sau folosita excesiv, poate deteriora dintii deja sensibili. Exista apa de gura cu ingrediente neutre, doar intrebati dentistul si veti primi sfaturi pertinente.

Dintii albi sunt o prioritate pentru multi oameni, insa daca ati decis utilizarea unei solutii de albire pe baza de peroxid, acest lucru ar putea fi vinovat pentru sensibilitatea crescuta a dintilor. Discutati cu specialistul despre cea mai potrivita varianta de albire a dintilor dumneavoastra si nu incercati niciun produs inainte de a studia actiunea ingredientelor.

Sucurile acide, citricele si preparatele dulci pot, de asemenea, sa provoace un haos in echilibrul din gura, prin faptul ca ataca smaltul si lasa dentina expusa. Cheia consta in echilibrul dintre alimentele sanatoase si cele care pot afecta dintii.

Dentist bun | cabinetstomatologicsector2.ro

clinica stomatologica din sector 2

Daca observati ca dintele este tot mai expus, asta inseamna ca gingia se retrage, creand o cale catre centrul nervos al dintelui. Retractia gingivala poate fi un semn al bolii parodontale, asa ca nu ezitati sa intrebati un dentist bun despre acest lucru.

Oricand aveti nevoie de sprijin in eliminarea sensibilitatii dintilor, adresati-va specialistilor de la clinica stomatologica din sector 2, Elveto Dent. Pe site-ul cabinetstomatologicsector2.ro!