Dubai este renumit pentru atractiile sale turistice, cum ar fi Burj Khalifa (cea mai inalta cladire din lume), si mall-uri comerciale care includ chiar si acvarii mamut si partii de schi de interior.

Burj Khalifa

Punctul de atractie al Dubaiului este Burj Khalifa care, cu 829,8 metri, este cea mai inalta cladire din lume. Pentru majoritatea vizitatorilor, o vizita pe puntea de observare de la etajul 124 este o experienta unica in viata. Contemplarea orizontului orasului din aceasta perspectiva de care, in general, doar pasarile se pot bucura, este pur si simplu uluitoare. Vizitele in timpul noptii sunt deosebit de populare in randul fotografilor, datorita faimoaselor panorame ale litoralului orasului Dubai. Trebuie cumparate bilete de intrare in avans, pentru a se evita situatiile in care se asteapta foarte mult – cu atat mai mult in weekend. Odata ce revin inapoi, pe pamant, in jurul Burj Khalifa, turistii pot vizita gradinile frumos amenajate ale cladirii.

Dubai Mall

Dubai Mall este primul centru comercial major deschis in oras si ofera acces la Burj Khalifa, precum si la acvariul din Dubai. In mall exista, de asemenea, un patinoar, locuri de joaca spectaculoase pentru copii, complex cinematografic si multe alte optiuni de divertisment. Posibilitatile pentru cumparaturi si servirea mesei sunt nesfarsite. De asemenea, in acest mall sunt organizate aproape intotdeauna evenimente speciale, cum ar fi cele de muzica live si show-uri de moda. Cele mai renumite dintre acestea sunt festivalurile anuale, Dubai Shopping Festival in ianuarie si februarie si Dubai Summer Surprises Festival in iulie si august.

Dubai Museum

Muzeul Dubai este gazduit in fortul Al-Fahidi, construit in 1787 pentru a apara Dubai Creek. Zidurile fortului sunt construite din blocuri de corali. Etajul superior este sustinut de stalpi din lemn, iar tavanul este construit din frunze de palmier, pamant si tencuiala. De-a lungul istoriei sale, fortul a fost resedinta familiei conducatoare, un loc de guvernamant, unitate militara si inchisoare. Reconstituit in 1971 (si din nou extins in 1995), este acum muzeul orasului. Intrarea are o expozitie fascinanta de harti vechi din Emirate si Dubai.