Asezat atat în Europa cat si in Asia, orasul Istanbul, ofera vizitatorilor o privire asupra trecutului Imperiilor Romane si Otomane din Vechiul Sultanahmet, precum si asupra vietii moderne a Istanbulului. Cu un trecut atat de bogat, Istanbulul este aproape ca un muzeu in miscare, unde fiecare cladire si fiecare piatra are o poveste de povestit.

Moscheea Albastra din Istanbul

Cunoscuta si sub numele de Moscheea Sultanului Ahmed, Moscheea Albastra isi ia numele de la cele 20.000 de faiante realizate manual din mozaic albastru, cu nuante de la maro la mov translucid. Moscheea are o importanta religioasa deosebita. Aici foarte multe persoane vin pentru rugaciunile de vineri.

Palatul Topkapi

Turistii ar trebui sa petreaca cateva ore la Palatul Topkapi. Acesta este resedinta primara a otomanilor de peste 400 de ani si include mai multe sali de ceremonii si curti. El este cunoscut ca fiind unul dintre cele mai bune exemple de arhitectura otomana.

Marele Bazar

Marele Bazar este una dintre cele mai vechi piete din lume si una dintre cele mai mari, avand cam 3.000 de tarabe. Turistii pot cumpara, genti si incaltaminte din piele, felinare colorate si ornamente din argint.

Bazar de condimente egiptene

Daca vizitatorii doresc sa se aprovizioneze cu condimente de toate culorile si gusturile, bazarul de mirodenii egiptean, ar trebui sa se afle pe lista lor, cu cele mai bune lucruri de facut in Istanbul. Aici colectia de delicii turcesti, fructe uscate si dulciuri este de asemenea interminabila.

Croaziera prin Stramtoarea Bosfor

Navigarea pe Bosfor este o modalitate draguta pentru turisti, de a descoperi si celelalte zone ale Istanbulului. Vor trece pe langa Palatul Dolmabahce, Cetatea Rumeli si Ortaköy, sau vor merge spre partea orientala a orasului.

Baie turceasca

Nu se poate vizita Istanbulul, fara sa faca vestita baie turceasca. Istanbulul este plin cu hamamuri, iar alegerea le apartine turistilor in ceea ce priveste pretul, si locatia. Multe hamamuri se afla in cladiri istorice, cum ar fi Cagaloglu Hamam, Çemberlitas Hamam, unul dintre cele mai vechi din Istanbul sau Beylerbeyi Hamam, care are o structura din lemn. Indiferent de alegerea lor, toate ii vor face sa se simta ca niste regi.