Orasele medievale din Norvegia, pline de facilitati moderne, abia asteapta sa fie explorate. Mai jos le este oferita turistilor o imagine de ansamblu a principalelor atractii turistice din aceasta tara.

  1. Røros

Røros este un loc bun pentru turistii care vor sa afle totul despre minele de cupru, asa cum se facea mineritul in urma cu mai multe secole. Exploatarea minelor de cupru a inceput acolo in secolul al XVII-lea si a continuat mai mult de 300 de ani, pana in 1977. Orasul are aproximativ 2.000 de case de lemn care au fost pastrate in starea lor innegrita, ceea ce da impresia de aspect medieval. Terenurile agricole inconjoara fosta exploatare miniera, care include resturi de topitorie.

  1. Biserica Urnes Stave

Biserica Urnes Stavkyrkje, sau Biserica Urnes Stave, imbina mai multe stiluri arhitecturale intr-o biserica medievala, care ramane inca in picioare dupa 900 de ani. Ceea ce este remarcabil cu privire la aceasta biserica este insa materialul de constructie utilizat: lemn, in locul pietrei traditionale. Situata pe coasta de vest a Norvegiei, biserica imbina trasaturi celtice, vikinge si romane intr-o biserica ce sta maiestuos in padure.

  1. Vøringfossen

Vøringfossen se afla pe locul 83 pe lista celor mai inalte cascade si este una dintre cele mai frumoase din Norvegia. Turistii viziteaza Vøringfossen de aproape 200 de ani. Un hotel construit in 1880 in partea de sus a versantului le cere oaspetilor sa parcurga 1.500 de trepte pentru a ajunge la unitatile de cazare.

  1. Catedrala Nidaros

Catedrala Nidaros este cea mai importanta biserica din Norvegia, dar si cea mai mare cladire medievala din Scandinavia. A fost construita pentru a-l onora pe Olav, un conducator viking care, mai tarziu, a devenit rege si sfant. De curand, catedrala a devenit o importanta destinatie de pelerinaj in Norvegia.

  1. Nordkapp

Nordkapp se afla in extremitatea nordica a tarii, la o inaltime de 300 de metri deasupra Oceanului Arctic. In principal este o destinatie de vara, care atrage aproximativ 200.000 de vizitatori pe an. Nordkapp ofera peisaje pitoresti uimitoare, cu o multime de oportunitati pentru a face drumetii sub soarele arctic.

  1. Ghetarul Jostedalsbreen

Ghetarul Jostedalsbreen este situat in sudul Norvegiei. Drumetiile sunt permise, dar cei care isi doresc o astfel de excursie trebuie sa fie bine pregatiti, activitatile de acest gen putand fi periculoase.