Din ce in ce mai multi oameni realizeaza faptul ca un calculator, un sistem desktop, asa cum este denumit, nu trebuie sa coste cateva mii de lei pentru a fi o investitie buna. Este suficient un calculator cu functii de baza pentru utilizatori cu necesitati de baza. Asadar, achizitia de calculatoare second hand se poate dovedi necesara si eficienta pentru cei care nu sunt foarte pretentiosi.

Totodata, oferta de monitoare second hand vine in completarea ofertei de calculatoare, dar si in intampinarea clientilor care doresc sa economiseasca bani. Foarte important este ca acestia sa nu se lase pacaliti de mirajul achizitionarii unor produse foarte ieftine de pe site-uri de anunturi, de la vanzatori dubiosi, ci sa apeleze la o companie specializata in acest sens, asa cum este calculator-ieftin.ro .

Ce beneficii si ce dezavantaje aduce un calculator second hand?

Un calculator second hand este folosit, returnat sau desigilat, are mici urme de uzura la exterior si face parte dintr-o generatie mai veche. Cam acestea sunt principalele dezavantaje sau puncte slabe ale unui calculator second hand. In schimb, punctele forte sunt mult mai numeroase. Sistemul de operare al unui calculator second hand este resetat sau reinstalat pentru a nu exista urme ale utilizarii anterioare, componentele defecte sunt inlocuite cu unele noi, iar sistemul de functionare este impecabil.

Unul dintre principalele avantaje ale unui calculator second hand este pretul mult mai mic decat al unuia nou. In general, pretul se apropie de jumatatea pretului aceluiasi produs cumparat nou. De asemenea, un alt avantaj pe care trebuie sa il ia in calcul cumparatorii este acela ca, achizitionand un calculator second hand, protejeaza mediul inconjurator. Pe de alta parte, perioada de garantie a unui computer la mana a doua este mult mai mica decat cea a unui produs nou.

Calculatoare second hand | monitoare second hand | calculator-ieftin.ro

calculatoare second hand

Inainte de a alege un calculator second hand, este bine ca oamenii sa aleaga intai o sursa de incredere, un magazin online cu recenzii foarte bune, dar si sa se documenteze temeinic asupra performantelor pe care le ofera dispozitivul. De asemenea, este important sa isi puna intrebarea: cat de vechi este prea vechi si cat de vechi trebuie sa fie un computer second hand astfel incat sa nu merite atentia cumparatorilor, chiar si la un pret foarte bun. In general, 3 ani trebuie sa fie vechimea limita pentru un calculator second hand, pentru ca, depasind aceasta perioada, va fi mai lent, uzat sau imbatranit din punctul de vedere al utilizarii.